Kansanedustaja Ano Turtiainen pääsee jälleen käytösoppiin

Politiikka

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) aikoo käsitellä kansanedustaja Ano Turtiaisen uusimpia toimia heti pääsiäisen jälkeen.

Turtiainen julkaisi pääsiäisviikonloppuna Twitterissä viestin, jossa hän otti kantaa mahdolliseen maskipakkoon. Vehviläisen mukaan Turtiaisen julkaisemaan ”uhkauksenomaiseen” viestiin palataan eduskunnassa hetimiten.

Turtiainen kirjoitti viestissä ystävänsä sanoneen olevansa valmis tappamaan, jos jollekin tässä maassa maski laitetaan pakolla. Turtiainen totesi, ettei hänkään katselisi tilannetta sivusta ja lähetti samalla terveisiä maskipakkoa kannattaville kollegoilleen.

Turtiainen valittiin eduskuntaan perussuomalaisten listoilta keväällä 2019. Hän sai Kaakkois-Suomen vaalipiiristä 3  264 ääntä. Turtiainen on sittemmin erotettu perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja puolueesta.

Helmikuussa Turtiainen sai Vehviläiseltä huomautuksen käyttäydyttyään epäasiallisesti eduskunnassa.

Tapauksen taustalla oli eduskunnan täysistunto, jossa varapuhemies Juho Eerola (ps.) oli muistuttanut ilman maskia esiintynyttä Turtiaista eduskunnassa voimassa olevasta kasvomaskisuosituksesta. Turtiainen on ilmoittanut, että hänellä on terveydelliset syyt olla käyttämättä maskia. Hän on myös ilmaissut, ettei aio käyttää visiiriä.