Turun Keskusta esittää Julia Koskista jatkokaudelle Varsinais-Suomen piirin varapuheenjohtajaksi

Keskustan Varsinais-Suomen piiri

Turun kunnallisjärjestö esittää Julia Koskista jatkokaudelle Varsinais-Suomen Keskustan varapuheenjohtajaksi. Uusi puheenjohtajisto valitaan 13. marraskuuta piirin syyskokouksessa.

Koskinen on 38-vuotias kotimaisen radiologian alan yrityksen toimitusjohtaja ja poliittisen historian väitöskirjatutkija. Hän asuu kolmilapsisen perheensä kanssa Turun Pohjolassa.

– Kulunut vuosi piirin varapuheenjohtaja on ollut mieluisa vaikkakin kaksien vaalien sävyttämänä intensiivinen. Olen saanut vastata piirin viestinnästä yhdessä viestintätyöryhmän kanssa ja onnistuimme hyvin somenäkyvyyden lisäämisessä kuntavaalien alla. Aluevaalien osalta viestintää on jo suunniteltu, Koskinen summaa kulunutta vuotta.

Keskustassa Koskinen on toiminut piirin varapuheenjohtajuuden lisäksi useissa luottamustehtävissä kuten Varsinais-Suomen Keskustanuorten puheenjohtajana, useissa rooleissa monien osastojen johtokunnissa sekä puolueen Ilmasto-, energia- ja ympäristötyöryhmän sihteerinä.

Mahdollisen jatkokauden ajatuksiakin järjestökonkarilla jo on.

– Vielä enemmän tulee kuunnella jäsenistöä. Käydä paikan päällä ja tunnustella pulssia. Korona ja vaalikiireet eivät mahdollistaneet niin laajaa kanssakäymistä jäsenistön kanssa kuin toivoisin. Ensi vuonna aluevaalien jälkeen on järjestökentän aika, Koskinen pohtii.

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Petri Nyström antaa Koskiselle vahvan tukensa.

– Julia on osoittanut aktiivista otetta järjestötoimintaan. Julia teki näkyvän kampanjan kuntavaaleissa Turussa ja on myös lähdössä samalla draivilla aluevaaleihin. Hän tarttuu toimeen ja uskaltaa puolustaa Keskustan linjaa kaikissa tilanteissa, myös kaupungeissa. Piirin uusi puheenjohtaja saa Juliasta yhteistyökykyisen ja lämpimän luottopakin.

Koulutukseltaan Koskinen on röntgenhoitaja ja valtiotieteiden maisteri kansainvälisestä politiikasta. Hän on suorittanut myös kauppatieteellisen eMBA -koulutuksen. Aiemmin Koskinen on työskennellyt useita vuosia Tyksissä sekä vuosina 2015–2016 Annika Saarikon eduskunta-avustajana. Muutaman kuukauden Koskinen avusti myös kansanedustaja Hannakaisa Heikkistä, kunnallisjärjestö kertoo kannanotossaan.

Koskinen on syntynyt Turussa, asunut nuoruutensa sekä osan aikuisiästään Liedossa, jossa on toiminut muun muassa kirkko- ja kunnanvaltuutettuna. Kokemusta on myös pääkaupunkiseudulla asumisesta.