Pirkanmaan Keskusta: Turku-Tampere välille moottoritie

Pirkanmaa

Pirkanmaan Keskustan mielestä Turun ja Tampereen välille tulisi rakentaa moottoritie mahdollisimman pian.

Tällä hetkellä Turun ja Tampereen välinen tie ei palvele Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen maakuntaa ja maakuntalaisia parhaalla mahdollisella tavalla. Valtatie on hidas, metsikköinen ja sen varrella sattuu usein peurakolareita.

Moottoritie parantaisi sen varrella asuvien mahdollisuutta liikkua keskuskaupunkeihin palveluiden ja työpaikkojen luo sujuvasti, nopeasti ja turvallisemmin, ja näin ollen se tekisi maakunnasta yhtenäisemmän.

Moottoritiellä olisi suotuisia vaikutuksia myös niin sanotun Helsinki-Turku-Tampere kasvukolmion kehitykseen ja yhteistyöhön. Kasvukolmion merkitys koko Suomen ja kansainvälisen kilpailukyvyn kehityksessä kasvaa lähitulevaisuudessa yhä merkittävämmäksi, joten on enemmän kuin perusteltua huolehtia alueen toimivasta liikenneverkosta.

Lisäksi muun muassa Pirkanmaan ja Keski-Suomen rahtiliikenne saisi jouhevamman yhteyden Turun satamaan, joka vaikuttaisi myönteisesti alueiden elinkeinoelämän kehitykseen ja loisi tarvittavaa infrastruktuuria uusia tehtaille ja työpaikoille.

Tampereen seutu on yksi Suomen nopeimmin kasvavia alueita ja moottoritie Turkuun lisäisi Tampereen seudun ja koko Pirkanmaan vetovoimatekijöitä, niin uusien asukkaiden kuin yritysten silmissä sekä helpottaisi maakuntalaisten arkipäiväistä liikkumista, toteaa Pirkanmaan Keskusta.