Panimo- ja virvoitusjuomateollisuus: Hallituksen esitys anniskelun rajoittamisesta ravintoloissa on keinotekoinen
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto kertoo pitävänsä myönteisenä hallituksen esitystä ravintoloiden avautumisesta kesäkuussa, mutta anniskelun päättyminen ennen ravintoloiden sulkemisaikaa on liiton mielestä keinotekoinen ratkaisu.
Hallitus esittää, että ravintolat saavat olla auki kello 23 saakka ja anniskelu päättyy jo kello 22.
Panimo- ja virvoitusjuomateollisuus kertoo tiedotteessaan, että hallituksen esitys voi aiheuttaa alalle enemmän haittoja kuin hyötyjä.
– Anniskelun loppuminen iltakymmeneltä on toki parempi vaihtoehto kuin aiemmin esillä ollut kello 21.00. Rajoitus on kuitenkin keinotekoinen, sillä koronavirus ei katso kelloa. Alkoholin anniskelun pitäisi olla mahdollista ravintoloiden koko aukiolon ajan, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Riikka Pakarinen sanoo.
Alan liitto pelkää, että alkoholin kuluttaminen siirtyy rajoitusten vuoksi julkisille paikoille.
Liitto huomauttaa, että koronatilanteeseen liittyvä vastuullinen käyttäminen alkoholin kuluttamisen yhteydessä on helpointa toteuttaa ravintoloissa.
– Ravintolayrittäjiin ja meihin jokaiseen myös kuluttajina pitäisi pystyä luottamaan, Pakarinen summaa.
Liitto pitää myönteisenä asiana sitä, että hallituspuolueiden johtoviisikko käsittelee keskiviikkona pienpanimoiden etämyynnin mahdollistamista.
– On todella erikoista, että alkoholia voi tilata muista EU-maista, mutta ei suomalaiselta yritykseltä. Etämyynnin salliminen on koskettava kuitenkin koko panimoteollisuutta yrityksen koosta riippumatta, Pakarinen vaatii.