Ylen ex-pomo Atte Jääskeläisestä Lappeenrannan teknillisen yliopiston professori

Nimitykset

Ylen entinen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen on nimitetty Lappeenrannan teknillisen korkeakoulun professoriksi (Professor of Practice) 1.8.2018 alkaen.

Ylen lisäksi aiemmin muun muassa STT:n toimitusjohtajana työskennelleen Jääskeläisen työsuhde on osa-aikainen ja voimassa toistaiseksi.

Oikeustieteiden kandidaatti Jääskeläinen työskentelee tällä hetkellä Oxfordin yliopiston Reuters-Instituutissa ja on vieraileva tutkija Oxfordin lisäksi myös London School of Economics and Political Sciencessa (LSE).

– Atte Jääskeläisen kokemus digitalisaation mukanaan tuomasta liiketoiminnan murroksesta sekä sen vaatimasta muutosjohtamisesta on poikkeuksellisen laaja. Hänen osaamisensa linkittyy vahvasti strategiaamme ja erityisesti LUT School of Business and Managementissa  tehtävään tutkimukseen, Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa kertoo tiedotteessa.

Yliopiston hallitus uskoo Jääskeläisen kokemuksen Suomen yhteiskunnallisesta päätöksenteosta ja digitalisaation aiheuttamien suurten muutosten johtamisesta olevan yliopistolle arvokkaita.

– LUT:ssa yhdistyy poikkeuksellinen kunnianhimo ja tekemisen henki. On innostavaa liittyä joukkoon, joka haluaa osoittaa teoillaan, että maailman huippu on saavutettavissa ja ongelmat on tehty ratkaistavaksi. Sellaisessa työssä ja työyhteisössä haluan olla mukana, sitä omalla panoksellani tukemassa, Jääskeläinen kommentoi valintaansa.