Vasemmistoliiton Arhinmäki tuohtui kolmen euron tuntipalkoista – vaatii alipalkkausta rangaistavaksi

Työehdot

Paavo Arhinmäki (vas.) kirjoittaa blogissaan, että alkukesästä esiin nousseet vakavat ongelmat palkkauksessa ja työoloissa esimerkiksi mansikkatiloilla osoittavat, että työehtojen puolustamiseen tarvitaan nykyistä järeämpiä keinoja.

– Kuumassa kesässä on jäätävää, että vielä 2020-luvulla on edelleen yrityksiä, jotka jäävät kiinni kolmen euron tuntipalkoista ilman, että minkäänlaisia seuraamuksia syntyy. Niitä yrityksiä, jotka eivät toimi yhteisten sääntöjen mukaan, tulee rangaista asianmukaisesti. Alipalkkaus tulee kriminalisoida ja työehtojen valvontaan saada lisäresursseja, vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja rummuttaa.

ArhinmäKI näkee, että nyt tarvitaan vahvempaa lainsäädäntöä ja asianmukaisia sanktioita, jotta työntekijöiden hyväksikäyttö saadaan loppumaan. 

Hän muistuttaa, että hallitusohjelmaan on kirjattu, että hallitus tulee selvittämään uusia keinoja tahalliseen tai törkeän huolimattomaan alipalkkaukseen puuttumiseksi.

– Alipalkkauksen kriminalisointi auttaisi korjaamaan työelämän räikeimpiä epäkohtia. Kriminalisoinnin lisäksi resursseja tarvitaan lisää työehtojen etukäteis- ja jälkikäteisvalvontaan.