Varsinais-Suomen keskusta: Vain kotimaista ruokaa kunnissa

Lähiruoka

Varsinais-Suomen keskusta vaatii kuntien käyttävän kotimaisia raaka-aineita aina kun se on mahdollista.

– Lisäksi sesongin mukaista lähiruokaa tulisi tarjota mahdollisimman paljon. Varsinais-Suomessa on erinomaiset edellytykset panostaa lähiruokaan, maakuntahan tunnetaan Suomen ruoka-aittana, piiri kirjoittaa kannanotossaan.

– Kotimaista ja lähiruokaa suosimalla parannetaan ruoan terveellisyyttä ja turvallisuutta, tuetaan paikallista yrittäjyyttä sekä torjutaan ilmastonmuutosta, piirin puheenjohtaja Satu Simelius linjaa.

Lähiruoka on aito ilmastoteko, Varsinais-Suomen keskusta muistuttaa.

– Toiselta puolelta maailmaa rahdattu soija, riisi tai avokado eivät ole kestäviä valintoja. Kaikkiin ruokavalioihin löytyy vastuullisia vaihtoehtoja kotimaisesta ruuantuotannosta.

Kun panostetaan hankintaosaamiseen kunnissa, kotimaiset vaihtoehdot ruokahankinnoissa eivät rajaudu pois, piiri huomauttaa.

– Hinta ei siten saa olla ainoa peruste kunnan hankinnoissa, vaan myös vastuullisuuden ja paikallisuuden pitää painaa vaakakupissa.

– Keskusta puolustaa kotimaista ruokaa myös kuntatasolla. Se on arvovalinta. Näitä arvovalintoja tekemään valitaan uudet päättäjät kesäkuun kuntavaaleissa, piirijohtaja Simelius huomauttaa.