Linnan juhlat peruttiin – "Valitettavasti laki jättää aukon, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia"

Linnan juhlat

Itsenäisyyspäivän Linnan juhlat on peruttu viime päivinä huonontuneen koronavirustilanteen ja koronapassisääntelyn yhteisvaikutuksen vuoksi, presidentin kanslia tiedottaa.

– Koko pandemian ajan tasavallan presidentin kanslian toiminnassa on noudatettu erityistä varovaisuutta sekä voimassa olevia koronavirusrajoituksia ja -suosituksia. Valitettavasti laki jättää aukon, joka estää vaatimasta ja tarkastamasta koronapassia julkisyhteisön virallisissa tilaisuuksissa, jollainen itsenäisyyspäivän vastaanotto on, presidentti Sauli Niinistö lausuu tiedotteessa.

Myös veteraanien ja lottien kutsuvierastilaisuus on terveysturvallisuussyistä peruttu.

– Esitämme vastaanotolle ja veteraanitilaisuuteen kutsutuille mitä syvimmät pahoittelumme tilaisuuksien peruuntumisen johdosta. Tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutut tulevat saamaan kutsun myös 6. joulukuuta 2022 Presidentinlinnassa järjestettävälle juhlavastaanotolle, presidentti toteaa.

Veteraaneille ja lotille järjestetään erillinen tilaisuus pandemiatilanteen sen salliessa. Kaikille tämän vuoden juhlatilaisuuksiin kutsutuille lähetetään myös henkilökohtaiset pahoittelukirjeet.

– Toivotan kaikille omassa työssään koronapandemiaa vastaan toimiville voimia ja peräänkuulutan yhteistä velvollisuuttamme huolehtia rokotusten ottamisesta ja vastuullisesta toiminnasta kaikissa arkielämän eri tilanteissa, presidentti sanoo.

https://www.presidentti.fi/tiedote/tasavallan-presidentin-lausunto-itsenaisyyspaivan-vietosta/

Julkaissut Sauli Niinistö Torstaina 25. marraskuuta 2021