THL: Koronatartuntoja varmistunut Suomessa nyt 1 882 – uusia tartuntoja 267, sisältää myös takautuvia testituloksia

THL:n odotetaan kertovan tehohoidossa olevista potilaista sekä koronavirukseen kuolleista myöhemmin tänään.
Koronavirus

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on julkaissut tuoreita tietoja varmistetuista koronavirustartunnoista. Laboratoriovarmistettuja tartuntoja on nyt 1 882.

Luku on noussut eilisestä 267 tartunnalla. Hyppäys eiliseen sisältää myös takautuvia testituloksia, THL kertoo Twitterissä.

Testausta on pyritty viime aikoina lisäämään Suomessa. THL:n mukaan noin 2 500 näytettä voidaan tällä hetkellä testata päivässä ja testauskapasiteettia kasvatetaan mahdollisimman nopeasti. 

THL:n odotetaan kertovan tehohoidossa olevista potilaista sekä koronavirukseen kuolleista myöhemmin tänään. Eilen kuolleita oli 20 ja sairaalahoidossa oli 180. Sairaalassa olevista 72 oli tehohoidossa.

Kuolleista 13 on Helsingin yliopistollisen sairaalan ja viisi Kuopion yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueelta. Oulun yliopistollisen sairaalan ja Tampereen yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueilla on kummassakin kuollut virukseen yksi ihminen.

THL:n mukaan 16 kuolleen ikä on tiedossa. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta. Nuorin heistä oli kuollessaan 56-vuotias ja vanhin 101-vuotias.