Suomessa yhdeksän uutta koronavirustartuntaa – Espoossa 15 ihmistä karanteeniin päiväkodissa tapahtuneen altistuksen vuoksi

Koronavirus

Suomessa todettiin vuorokauden aikana yhdeksän uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) perjantaina. Tartuntoja on yhteensä 7  432.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia ei raportoitu. Kuolemantapauksia on yhteensä 329.

Sairaalahoidossa oli perjantaina kahdeksan ihmistä. Kukaan heistä ei ollut tehohoidossa.

Espoolaisessa päiväkodissa 15 ihmistä on asetettu karanteeniin koronavirusaltistuksen takia, kertoi Espoon kaupunki perjantaina. Koronavirustartunnan saanut henkilö on asetettu eristykseen.

Virukselle on kaupungin mukaan altistunut noin kymmenen päiväkodissa ollutta aikuista ja lasta sekä muutamia heidän lähipiiriinsä kuuluvia.

Kaupungin mukaan päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti, koska muuta tartuntariskiä ei ole.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla alkaa maanantaina koronavirustestaus oireiden tai tartuntaepäilyn perusteella.

Vantaan sosiaali- ja terveystoimi käynnistää terveydenhuollon neuvonta- ja koronatestauspisteen yhteistyössä Huslabin kanssa, kerrotaan Vantaan kaupungin tiedotteessa. Myös Finavia ja muut lentokentän toimijat ovat mukana järjestelyissä.

Terveysneuvontapisteessä annetaan matkustajille neuvontaa, testaustarpeen arviointia sekä sen perusteella tarvittaessa ohjausta koronatestaukseen. Neuvonnassa matkustajille annetaan ohjeet jatkohoidosta sekä siitä, mitä tehdä, jos koronavirustesti on positiivinen.

Lieväoireinen koronatartunnan saanut lapsi ei aiheuttanut jatkotartuntoja kuten oireinen aikuinen, käy ilmi THL:n ja Helsingin kaupungin tekemästä selvityksestä.

THL ja kaupunki selvittivät kahdessa helsinkiläisessä koulussa todettujen koronatartuntojen altistukset ja jatkotartunnat.

Selvityksen mukaan lieväoireisen lapsen ollessa ensimmäinen tartuttaja jatkotartuntoja ei ollut lainkaan. Aikuisen tapauksessa tartuntoja oli 16 prosentilla altistuneista. Lisäksi altistuneiden perheenjäsenistä 42 prosenttia oli saanut tartunnan.