Sisätilojen yleisötilaisuuksiin pääkaupunkiseudulla enintään 20 ihmistä tai paikalla olevilla koronapassit, suosittaa koordinaatioryhmä

Päijät-Soten alueella epidemiatilanne on huonontunut nopeasti
Koronarajoitukset

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä antoi maanantaina uusia suosituksia. Ryhmä suositti Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että sisätiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä rajataan pääkaupunkiseudulla 20 henkilöön, jos osallistujilta ei edellytetä koronapassia.

Lisäksi ryhmä antoi suosituksen yleisölle avoimiin tiloihin sekä rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettuihin tiloihin. Niiden käyttö tulisi koordinaatioryhmän mukaan järjestää siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien henkilöiden lähikontaktin tuomaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Epidemiatilanne pääkaupunkiseudulla on edelleen vaikeutunut.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Päijät-Soten alueella epidemiatilanne on huonontunut selvästi ja nopeasti. Viime päivien tartuntamäärät ovat olleet korkeammat kuin koskaan epidemian aikana, kerrotaan hyvinvointiyhtymän nettisivuilla.

Vaikka koronajäljitykseen on siirretty enemmän työntekijöitä, jäljitysviivettä ei ole saatu lyhennettyä kasvavien tartuntalukujen takia.