Puukkopohjalaisessa kulttuuriministerissä voi olla nielemistä, mutta kriisiala tarvitsee tuekseen kovan luun

Keskusta

Uusi tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, 34, on sukupolvensa kiistatta lahjakkaimpia poliitikkoja – niin keskustayhteisössä kuin eduskunnassa ylipäätään.

KESKUSTAN ryhmänjohtajan tehtävässä kauhavalainen toisen kauden juristikansanedustaja on ollut osaamisensa ytimessä. Taitavalta sanankäyttäjältä on luonnistunut niin aatteellisten palopuheiden pitäminen, hallituksen tukeminen kuin opposition haastaminenkin.

Oman ryhmän rivien suorassa pitäminenkin on onnistunut vähintään tyydyttävästi. Sellaista ryhmyriä joka olisi pystynyt esimerkiksi taivuttamaan ilomantsilaisen oman tiensä kulkijan Hannu Hoskosen EU:n elpymispaketin taakse, ei löydy Kivennavan kirkoltakaan.

Ministeriuran urkenemista juuri tiede- ja kulttuuriministerin tehtävässä voi pitää kuitenkin yllättävänä, sillä kyseisellä sektorilla Kurvinen ei todellakaan ole profiloitunut.

Ainakin kulttuuriväellä voi olla nieltävää eteläpohjalaisessa turkistarhureiden ja turpeennostajien puolestapuhujassa – varsinkin niillä jotka ehtivät sovitella jo mielessään paikalle Helsingin keskustapiirin liputtamaa professori Laura Kolbea.

Varsinkin kulttuurin ja urheilun sektorit ovat koronakriisin ja veikkaustuottojen hupenemisen vuoksi kuitenkin niin pahassa ahdingossa, että ne tarvitsevat tuekseen mahdollisimman kovaluisen ja paksunahkaisen poliitikon.

Sitä tiukoissa paikoissa koulittu kauhavalaisedustaja ilman muuta on. Muuan Suomenmaan lukija luonnehti Kurvista varsin mehevästi Facebookissa paikallisella murteella näin:

”Soon tuasta Kurvisen Antista kovaa vauhtia kehittymäs uuren sukupoloven ”Lakeuksien lukko” Siinä on aika palijo kauhavalaasen teräksen lujuutta ja härmäläästä junkkarien jääräpääsyyttä, joilla päästähän viälä kauemmas kun pihaveräjältä maantiälle. Miäs osaa sanua oma-alootteesesti ja perustella, ku on sanottavaa. Eikä se anna kenenkä tahansa tulla silimille hyppimähän. Täs tuli hönkäästyksi muutama mainesana Antista ja auta ja varijele, ku nuarelle miähelle alakaa parta ja pulisongit kasvamahan ja muutama potkukelekanjäläki tuloo poskille, niin se on poliittisesti ja karismaattisesti pitelemätöön roikovartisissa asteleva kunnioitettu härmäläänen Junkkari.

Se ei oo viälä siltoja takanansa polttanu, notta ministeriainesta kerta kaikkiahan!”

Kommentit (3)

 • Lukija90

  Kylttyyri&tapahtuma-ala tulee yllättymään Kurvisesta myönteisesti. Hänellä on silmää monipuolisesti ihmisen viihdyttämiseen.

 • Lukija89

  Mietin pitkään kuka olisi sopiva jatkamaan kulttuuriministerinä Saarikon jättämää pestiä.
  Hyviä vaihtoehtoja oli useita kuten Hanna Kosonen, Honkonen , Kalli , Kolbe , ynnä muut.
  Valitsitte Kurvisen.
  Valinnan jälkeen vasta tajusin että Kepu teki taas oikean henkilövalinnan.
  Kurvinen on hyvä tyyppi tuohonkin tehtävään. Nuori mies vielä .
  Monien harmiksi hänestä kuullaan vielä paljon.
  Tsemppiä Antti , sinunkaltaisia Kepu tarvitsee

  • Lukija21

   Oikea valinta, koomikko parhaasta päästä.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen