Postin lakko kasvatti Matkahuollon palveluiden kysyntää räjähdysmäisesti

Kelan etuuksien maksaminen voi viivästyä
Postin lakko

Postin lakon varmistuminen on mullistanut Matkahuollon palveluiden kysynnän.

Johtaja Kati Nevalainen Matkahuollon pakettipalveluista kertoo STT:lle, että kaikkien myyjien työaika kuluu nyt kysyntään vastaamiseen. Ruuhkaa on ollut yrityksen puhelinvaihteessakin.

– Kun lakko varmistui, kontaktimäärät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Mutta jo siitä lähtien, kun lakosta alettiin puhua, asiakaskyselyitä on tullut merkittävästi, Nevalainen sanoo.

Sekä kotimaiset verkkokauppiaat että kuluttaja-asiakkaat ovat käyttäneet selkeästi enemmän Matkahuollon palveluita, Nevalainen sanoo. Hän sanoo, että yhtiössä pyritään palvelemaan entisten asiakkaiden lisäksi myös niitä, jotka eivät vielä ole asiakkaita.

– Heiltä tulee tosi paljon kontakteja, kun he etsivät vaihtoehtoisia toimitustapoja.

Nevalaisen mukaan Matkahuolto oli varautunut lakkoon ja sen vaikutuksiin. Hän vakuuttaa, että pakettimäärien kasvu saadaan hoidettua.

– Lakko on meille tietyllä tapaa mahdollisuus tehdä pidempiaikaisia asiakassopimuksia ja teemme kaikkemme, että pystymme varmistamaan volyymit. Toki ensisijaisesti meidän on turvattava pitkäaikaisten asiakkaidemme palvelut.

Muun muassa suuri suomalainen verkkokauppa Verkkokauppa.com julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa yritys kertoi reagoivansa postilakkoon välittömillä toimenpiteillä. Yritys arvioi, ettei lakolla tule olemaan merkittäviä vaikutuksia isoon osaan sen asiakastoimituksista.

– Kolminkertaistimme muiden logistiikkakumppanien kapasiteetin asiakastoimituksissamme. Teemme varastollamme esilajittelua paketeille toimitussuunnittain, mikä nopeuttaa käsittelyä Postin päässä, toimitusjohtaja Panu Porkka kertoo tiedotteessa.

Tiedotteessa muistutetaan myös, että asiakkaat voivat tilata ilman mitään viivästyksiä tuotteita myymälöiden noutopisteille.

Postilakko voi viivästyttää myös Kelan etuuksien maksamista, Kela ilmoitti tänään.

Lakko voi viivästyttää asiakkaiden Kelaan lähettämiä hakemuksia, liitteitä ja lisäselvityksiä. Hakemusten viivästymisen vuoksi on mahdollista, että erityisesti työttömyysetuuksien ja toimeentulotuen maksaminen myöhästyy.

Kela korostaakin, että nyt hakemukset kannattaa täyttää ja liitteet lähettää Kelan verkkopalvelussa.

Lakko voi viivästyttää myös Kelan postittamien etuuspäätösten saapumista. Päätökset näkyvät kuitenkin Kelan verkkoasiointipalvelussa, eikä viive postinkulussa vaikuta asiakkaalle myönnetyn etuuden maksupäivään.

Postilakko alkaa maanantaina kuudelta.