Pääministeri Juha Sipilä pyöräilee taas ideoimassaan tempauksessa – tällä kertaa Ylivieskasta Ouluun

Pyörät pyörimään

Keskustan pyöräilytapahtuma Pyörät pyörimään kulkee tänä vuonna Ylivieskasta Ouluun. Satuloihin hypätään torstaina 9. elokuuta ja maaliin saavutaan lauantaina 11. elokuuta.

Pyöräreissulla koko matkan tai osan matkaa ovat mukana keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä, puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen, varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sekä meppi Mirja Vehkaperä.

Pyöräilyyn osallistuvat ainakin kansanedustajat Ulla Parviainen, Hanna-Leena MattilaJuha Pylväs, Antti Rantakangas ja Tapani Tölli sekä muita keskusta-aktiiveja.

– Pyöräily kylien ja pitäjien läpi on hieno tapa nähdä kesä-Suomea. Reitin varrella järjestettävissä tilaisuuksissa puolestaan pääsee tapaamaan ja jututtamaan ihmisiä, toteavat tapahtuman vastuuhenkilöt Antti Ollikainen ja Minna Siira.

Sipilän ideoima tapahtuma järjestetään nyt kuudennen kerran.

Alkuperäisenä ajatuksena oli keksiä matkan aikana ideoita siihen, miten talouden rattaat saadaan pyörimään. Vuonna 2013 pyöräilyreitti kulki Oulusta Helsinkiin.

Tällä kertaa keskustalaiset haluavat kuulla eri etapeilla ihmisten ajatuksia siitä, mitä asioita keskustan pitää ottaa hoidettavaksi, jotta osallisuus ja hyvinvointi yhteiskunnassa paranisivat, Ollikainen ja Siira kertovat.

Reitin pituus on tänä vuonna 302 kilometriä.

Pyöräilyreitti kulkee torstaista lauantaihin  välillä Ylivieska – Rautio – Kalajoki – Yppäri – Pyhäjoki – Raahe – Siikajoki – Lumijoki – Liminka – Tyrnävä – Muhos – Ylikiiminki – Kiiminki – Haukipudas – Oulu.

– Tulkaa mukaan pyöräilemään ja tapaamaan keskustalaisia etappipaikkakuntien tapaamisiin, Ollikainen ja Siira kannustavat.

– Nyt on mahdollisuus lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: kohottaa kuntoa ja kertoa ajatuksia ja ideoita keskustan johdolle.

Lisätietoa tapahtumaan osallistumisesta löydät täältä .