MT:n kysely: Puolet suomalaisista kannattaa susien määrän vähentämistä

Pedot

Yli puolet suomalaisista sallisi suden kannanhoidollisen metsästyksen, kertoo Maaseudun Tulevaisuuden teettämä kysely.

Yli tuhannesta vastaajasta noin kolmannes suhtautui kielteisesti susien kannanhoidolliseen metsästykseen. Noin viidennes ei osannut sanoa kantaansa.

Keskustan kannattajista lähes 80 prosenttia oli valmis susien määrän vähentämiseen. Vastaavasti vihreiden kannattajista noin 70 prosenttia suhtautui susien vähentämiseen kielteisesti.

Selvimmin susien kannanhoidollista metsästystä kannattivat yli 65-vuotiaat miehet.

Kaikkein kielteisimmin metsästykseen suhtautuivat 18–30-vuotiaat miehet.

Vankimman kannatuksen kannanhoidollinen metsästys sai maaseutumaisissa kunnissa, mutta myös pääkaupunkiseudulla asuvista vastaajista 40 prosenttia kannatti kannanhoidollista metsästystä.

Edellisen kerran kannanhoidollinen metsästys sallittiin Suomessa vuosina 2015 ja 2016.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Agri. Siihen vastasi 1031 suomalaista joulukuun puolessa välissä.

Kommentit (2)

  • Lukija90

    Jos susi tulee meidän pihaan uhkaamaan lapsia,emäntää, ei lähde elävänä pois. Eli edustan puolta suomalaisista.

  • Lukija26

    Kyllä paikallisia asukkaita on kuultava entistä enemmän kun suojelusuunnitelmia ja toteutuksia kansallispuistoja ,petoeläinsuojelua eri alueilla tehdään . Myös polttoturpeen liian nopea alasajo ,jossa koko turvetuotanto on kaatumassa kannattavuusongelmiin . Nämä ihmiset saavat monesti myös toimeentulonsa ja välilliset vaikutukset ovat monesti niin suuret ,että kannattavuus menee tätä kautta . Samoin Lapin matkailun alasajo ulkomaisen matkailuvirran pysähtymisen kautta on ollut todella suurta mm. paikallisten Hotellien poronlihan kysyntä ym . pienten yrittäjien TV:ssä koiravaljakkoyritysten totaalinen kysynnän pysähtyminen ,kustannusten kuitenkaan pysähtymättä . Kaikki tämä on tapahtunut nyt ”KORONAN ” havahduttamana yrittäjien ja maaseudulta elävien elantonsa hankkivien vahingoksi . Eikä lupaa jatkonkaan osalla hyvää ,koska tarvitaan jatkuva tulovirta muodostuvien kulujen peittämiseksi ja pysyäkseen pinnalla myös uudistuksia . Enemmän harkintakykyä myös Hallituksen taholta ja korjauksia sellaisiin asioihin josta syntyy pullonkauloja yritystoiminnan ja elämismahdollisuuksien takaamiseksi syrjäseutujemme ja pienten asukastaajamien ihmisille . Ympäristöasioissakin yli-innokkuus kostautuu . Onko mitään järkeä tehdä tavoitteita ,johon muissa maissa Ei ole innokuutta seurata tällä vauhdilla perässä ,vaan keskittyvät oman tuotantokoneistonsa kehittämiseen ja rakenteidensa uudistamiseen maltillisemmin ? Kuitenkin ympäristöongelmien parantamiseen ,varojensa mukaisesti tasapainoisemmin ja yrittämisen ja työn tuloksien kautta ? Ei holtittomalla kiireellä velkaa ottamalla ? Eikö olisi meilläkin parempi kun huolehtisimme rakenteiden korjaamiset ja välttämättömimmät uudistukset ensin . Suomessa ennenkaikkea työllisyysasteen nosto ,muiden pohjoismaiden tasolle ja julkisen vallan menojen hillintä ? Ulkomaan kaupan panostaminen ja suomalaistuotteiden viennin kasvattaminen maailman eri alueille .

    Seppo Kotaniemi
    Keski-Suomi , Äänekoski

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen