Moottoripyörien verollepano närästää motoristikansanedustajia

Arto Pirttilahti huolissaan harrastajien asemasta
Moottoripyörävero

Hallitusohjelmaan sisältyvä moottoripyörien verollepano herättää vastustusta eduskunnassa.

Joukko motoristikansanedustajia, joukossaan keskustan Arto Pirttilahti, ei 150 euron moottoripyöräkohtaista veroa halua.

Pirttilahti sanoo, ettei moottoripyörien harrastajana ymmärrä verollepanon lähtokohtia. Hän muistuttaa, että asia vaikuttaa myös moottoripyöräkauppaan, joka on näin pohjoisessa muutenkin herkkä bisnes.

Pirttilahden mukaan epäilyt siitä, että kaikki vanhat moottoripyörät pitäisi vastedes romuttaa päästäkseen veroista eroon, eivät kuitenkaan pidä paikkaansa.

– Selvitin tämän asian ministeriöstä, ei näin tule käymään. Jos pyörä on vuoden pois käytöstä, se voidaan normaalipoistona tehdä.

Pirttilahti on huolissaan asiasta harrastajanäkökulmasta. Hän pitää tärkeänä, että museopyörät eivät ole veron piirissä, eikä niiden arvoa pidä verotuksen kautta alentaa.

– Toki niitä rasitteita tässä tiellä liikkujille on muutenkin asetettu, niin vielä lisää pyöräporukalle annetaan, kansanedustaja huomauttaa. Hän tarkistaisi ainakin maksukäytäntöjä loivemmiksi.

– Nythän se raja taitaa olla, että 125-kuutioiset ja siitä alle eivät olisi verollisia.

Pirttilahdella on itsellään lukuisia moottoripyöriä, lähinnä IC:n ja Jawan kaltaista itäkalustoa.

– Joku japsikin on joukossa, hän kertoo.

Esitys moottoripyörien verottamisesta on vielä valmisteltavana valtiovarainministeriössä. Sillä on vastustajia kaikkien hallituspuolueiden eduskuntaryhmissä.