Marin: Toivon, että päätöksiä liikkumisrajoituksista saadaan aikaiseksi, mutta neuvottelusta tulee varmasti vaikea

Koronatoimet

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan hallitus pitää huomenna kaikille eduskuntapuolueille parlamentaarisen infon tautitilanteesta ja tarvittavista rajoitustoimista. Hän sanoi keskustelevansa myös vielä tänään eduskuntapuolueiden puheenjohtajien kanssa asiasta.

Marin kertoi asiasta hallituksen neuvottelun alkaessa. Marin ennakoi liikkumisrajoituksia ja maskipakkoa koskevasta neuvottelusta vaikeaa, koska asia on monille hallituspuolueillekin hankala. Hän sanoi toivovansa itse, että päätöksiä saadaan aikaiseksi.

Marinin mukaan hallitus käsittelee tänään myös ravintolasulun jatkoa. Sulku on päättymässä ensi sunnuntaina.

–  En ennakoi keskustelun lopputulemaa. Käymme tämän tilanteen yhdessä läpi ja katsomme, onko ryhmillä valmiutta näihin rajoitustoimiin tarttua, mikäli se on välttämätöntä.

Marinin mukaan rajoitusten valvonta olisi poliisin tehtävä. Hän ei näe, että Puolustusvoimat tulisi Suomessa kaduille liikkumisrajoitusten noudattamista valvomaan poliisin kanssa.

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko sanoi, että keskustassa on valmiutta liikkumisen rajaamisesta, kunhan se tehdään alueellisesti tarkkaan rajatusti vain pahimmille epidemia-alueille ja myös ajallisesti rajatusti.

Hallituksen kaavailema erillislaki koskisi tiettävästi ensi vaiheessa pääkaupunkiseutua ja Turkua, joissa epidemia on pahin.