Maanpuolustuskoulutusyhdistys saa taas valtionavustusta – puolustusministeriö jatkaa kuitenkin yhdistyksen kirjanpidon selvittelyä

Maanpuolustus

Puolustusministeriö jatkaa Maanpuolustuskoulutusyhdistykselle (MPK) myönnetyn valtionavustuksen maksamista, ministeriö tiedotti keskiviikkona. Avustusta ei maksettu viime kuussa, koska yhdistyksen taloudenpidossa oli ministeriön mukaan puutteita.

Puolustusministeriö sanoo, että selvitysten perusteella kuluvan vuoden valtionavustuksen käyttö ja siihen liittyvä taloushallinto ovat nyt hallinnassa. Myös toukokuun valtionavustus maksetaan taannehtivasti.

Ministeriö kuitenkin jatkaa aiempien vuosien valtionavustuksen käytön selvittämistä. Puolustusministeriön ylijohtajan Teemu Penttilän mukaan kyse on noin 10 vuoden ajanjaksosta vuodesta 2011 lähtien.

–  Yhdistys tekee toimintaa, johon valtionavustusta on myönnetty sekä sellaista toimintaa, johon sitä ei ole myönnetty. Pähkinänkuoressa on kyse siitä, että kirjanpidon osalta tarkistetaan, onko kohdennukset oikein tehty, hän kertoo STT:lle.