Maanantaista alkaen ravintolat saavat tarjoilla ruokaa buffetpöydästä ja pitää ovensa auki myöhempään
Ravintoloita koskevia rajoituksia lievennetään maanantaista alkaen.
Jatkossa ravintolat saavat myydä alkoholia yhteen yöllä ja pitää ovensa auki kahteen yöllä.
Ravintoloiden asiakasrajoituksiin tulee myös lievennyksiä, ja ne saavat ottaa 75 prosenttia sallitusta asiakasmäärästä nykyisen puolen sijaan.
Kaikilla asiakkailla tulee jatkossakin olla oma istumapaikka.
Ravintoloiden on jatkossakin huolehdittava siitä, etteivät asiakkaat altistu koronaviruksen leviämiselle.
Niiden on huolehdittava etenkin siitä, ettei niiden tiloissa synny tarpeetonta tungosta ja että asiakkaiden ja seurueiden välillä on riittävä etäisyys.
Ravintoloiden on myös huolehdittava, että asiakkailla on mahdollisuus käsien pesuun tai desinfiointiin liikkeeseen saavuttaessa.
Ravintolassa on oltava näkyvät toimintaohjeet käsien puhdistamisesta, riittävän etäisyyden ylläpitämisestä ja muista tartuntataudin leviämistä estävistä toimintatavoista.
Maanantaista alkaen ravintolat saavat tarjota ruokaa myös buffetpöydistä.
Aiemman rajoituksen mukaan asiakkaat eivät saaneet itse kasata annoksiaan buffetpöydässä, vaan henkilökunnan tuli tehdä se asiakkaan puolesta.
Hallitus linjasi ravintoloiden rajoitusten lieventämisestä viime keskiviikkona.
Ravintola-alalla rajoitusten lievennykset on otettu positiivisesti vastaan.
– Se on iso askel oikeaan suuntaan. Erityisesti anniskelun pidentäminen tarkoittaa meille lisää kannattavaa myyntiaikaa ilman merkittäviä lisäkustannuksia, ravintoloita omistavan NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström sanoi STT:lle juhannuksen alla.
Jos epidemiatilanne jatkuu hyvänä, kaikista aukiolo- ja anniskeluaikoja koskevista rajoituksista voidaan luopua 13. heinäkuuta alkaen.
Tämänkin jälkeen jokaisella asiakkaalla on kuitenkin oltava istumapaikka ja ravintolan on huolehdittava riittävästä hygieniasta ja turvaväleistä.