Liikenneministeri Berner: Taksien välityskeskusten toiminta selvitettävä perusteellisesti

Jos väitteet taksiyritysten syrjinnästä pitävät paikkansa, on ministerin mukaan ”vakavasti pohdittava pitääkö taksivälityskeskukset ottaa tiukemmin sääntelyn piiriin”
Taksiliikenne

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner pitää ehdottoman tärkeänä, että Kilpailu- ja kuluttajavirasto tutkii perusteellisesti Kela-kyytien välittämiseen liittyvät ongelmat.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto kertoi tiistaina, että taksiliikenteen välityskeskukset ovat saattaneet toimia kilpailulain vastaisesti Kela-kyytien välittämisessä.

– Jos viraston epäilemä välityskeskusten harjoittama taksiyritysten syrjintä ja epätasapuolinen kohtelu pitää paikkansa, on vakavasti pohdittava pitääkö taksivälityskeskukset ottaa tiukemmin sääntelyn piiriin, Berner sanoo tiedotteessaan.

– Yhteiskunnan ja kansalaisen on voitava luottaa, etteivät taksikeskukset käytä markkina-asemaansa väärin. Kilpailun rajoittamisesta kärsii viime kädessä taksimatkustaja, joka ei pääse hyötymään monipuolisemmasta palvelutarjonnasta tai pahimmillaan ei saa lainkaan tarvitsemaansa taksia, ministeri lausuu.

Mikäli selvitykset osoittavat taksivälityskeskusten toiminnan vaativan nykyistä tiukempaa erityissääntelyä, on liikenne- ja viestintäministeriön Bernerin mielestä selvitettävä yhdessä Kelan ja sosiaali- ja terveysministeriön kanssa voisiko välityskeskuksia koskevaa sääntelyä tiukentaa osana liikennepalvelulakia.

Taksiliikennettä koskeva lainsäädäntö on osa liikennepalvelulakia, joka tuli pääosin voimaan 1. heinäkuuta 2018.