Keskustapomo Markus Lohi: “Ketään ei saa jättää velkavankeuteen“

Keskustan varapuheenjohtaja näkee, että politiikan tehtävä on auttaa ihmisiä katsomaan tulevaisuuteen valoisasti.
Politiikka

Ylivelkaantuneiden asia on yksi keskustan kärkiteemoista, linjaa puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Markus Lohi.

– Meillä on yli 400 000 suomalaista, joilla on velkoja ulosotossa. Koronakriisin yhteydessä meidän tulee huolehtia, ettei yrittäjille käy nyt samalla tavalla kuin 90-luvun laman yhteydessä. Ketään ei saa jättää velkavankeuteen ja jokaiselle on annettava uusi mahdollisuus, Lohi kirjoittaa Suomenmaan puheenvuorossa.

Ylivelkaantuneiden auttaminen liittyy keskustan pyrkimykseen valaa uutta toivoa suomalaisiin.

Lohi muistuttaa, että Suomi on selvinnyt pahemmastakin kuin koronaepidemiasta.

– Politiikan tehtävä on myös auttaa ihmisiä katsomaan tulevaisuuteen valoisasti. Näin on hankala tehdä, jos ihminen on jäänyt toivottomaksi velkataakan alla.

Lohi myöntää, että koronarajoitustoimet rasittavat myös päättäjiä, jotka kokoustaisivat paljon mieluummin kasvotusten.

– Haluamme ihmisinä olla toistemme kanssa tekemisissä ja kaikki siihen liittyvät rajoitukset ovat useimmille meistä ikäviä.

Keskustapomo kuitenkin muistuttaa, että kurjista ajoista huolimatta Suomi on monella mittarilla maailman parhaita maita.

– Pilke silmäkulmassa voisi todeta, että emme taida vain itse sitä tietää. Niin paljon julkisessa keskustelussa yhteiskunnan epäkohdat ovat esillä.

Pelkkä positiivinen henki ei siivitä keskustaa menestykseen, Lohi kuitenkin myöntää.

– Pitää olla selkeät tavoitteet ja profiili. Sellaisiakin uudistuksia pitää uskaltaa tehdä, joita osa vastustaa.

– Jos kukaan ei suutu, niin mikään ei muutu. Ihmisten pitää tietää mitä asioita ajamme ja mitkä ovat arvomme. Tätä viestimme kirkastustyötä lähdemme uutena puoluejohtona nyt tekemään.

Kommentit (7)

 • Lukija69

  Markus Lohi, mitäpä jos varmistaisit edes sen, että Lappiin saadaan asap myös kansainvälisiä matkailjoita? Aikaisempi päätös oli suutari, joka ei auttanut ollenkaan. Ennustan, että Keskustan kannatus Lapissa romahtaa moisen vitkuilun vuoksi. Ettekö oikeasti saa mitään aikaiseksi? Pelaako Keskusta kaksilla korteilla? Helsingissä puhutaan yhtä ja kotikonnuilla toista!

  • Lukija63

   Lukij69 puhuu asiaa. Toinen testi pois. Puhtaalla testillä sisään. Tuo 72 tunnin päästä uusittava testi on liikaa.

 • Lukija21

  Lohi on selvänäkijä. Hehkutti eilen A-Talkissa, että tuleva sote-malli on huomattavasti parempi kuin nykyinen malli. Kukaan ei todellisuudessa tiedä, millainen malli sieltä lopulta putkahtaa eikä edes sitä, tuleeko taas tussaus.

 • Lukija63

  PUHUKAA niiden n 30 000 sakkojen maksamattomien – vankilaanjoutumiset pois. Armahduslaki nyt heille. Ei ole 5 vuorokauden takia ketaan syytä vankilaan viedä. Kustannuksia tulee ja vankilat täyttyvät liiaksi. Tämä ei taida presidentinarmahduksella käydä – vaan siihen tarvitaan edukunnasta laki. JOSKUS VOISI ARMAHTAA KÖYHIÄKIN.

 • Lukija63

  ONKO RKP:n oikeusministerin vaikea olla KÖYHIEN ARMAHDUKSEN takana. Kysyy Mikko Paavola.

 • Lukija26

  Markus Lohelta erinomaisia avauksia TV-ssä Sote -linjauksessa ja myös Lapin matkailun kehittämiseksi . Turhat byrokraattiset asiat pois ja Korona testin karenssiin järki mukaan . Elinkeinoelämä ,yrittäjät ja työntekijät tarvitsevat kokonaisvaltaisia ja nopeita päätöksiä . Kaikki kuitenkin niin ,että turvallisuus EI heikenny. OLemme huomanneet täällä Keski-Suomessakin Sinun laajapohjainen tieto- ja koko maan edun mukaiset esitykset yhdessä muiden puolueiden kanssa .
  Menestystä ja Terveyttä Lappi on saanut uuden ”KEKKOSEN ”

  Seppo Kotaniemi
  Keski-Suomi ,Äänekoski

 • Lukija26

  Varatuomari , kansanedustaja Markus Lohelle ,kiitos tästä erittäin hyvästä toteamuksestasi . ”Velkavankeuteen ei saa jättää ketään ” niin yrittäjiä ,kuin yksityisiä toimijoita . Tämähän tuhosi monta ”yritystä ” Suomessa (90) luvulla kun yhdessä yössä velat tuplaantuivat ja velalliset ja vastuun kantajat joutuivat uuteen tilanteeseen, kun siirryimme euroon . Moni koti ja hyväkin yritys ,jolla olisi ollut vielä tulevaisuutta jatkaa toimintaa ja työllistää omilla paikkakunnillaan ihmisiä lopetti toimintansa . Samalla toteaisin ,että menkää lisäkursseille ne ”HENKILÖT ” jotka eivät ymmärrä ”yrittämistä ja sitä aaltoliikettä ,jota syntyy maailman tilanteissa kaikille jotka ovat yrityselämässä mukana” . On kaksi mahdollisuutta joustaa äärimmilleen tai yksinkertaisesti lopettaa yrittäminen ja sen mukana irtisanoa ”hyvä työntekijäjoukko ,joka on syntynyt hyvän koulutuksen ja käytännön työssä oppimisen kautta” . Suomi on nyt siinä tilanteessa ” KORONAN ” tuomien vaikeuksien myötä . Meillä on nyt peiliin katsomisen paikka kaikilla ,myös AY-kentällä . Yhdessä voitamme vaikeudet . Uusien työpaikkojen synnyttäminen on tuskallisempaa ,kun on luotava uutta jo lopettaneiden tilalle , samalla annamme tilaa ulkomaisille kilpailijoillemme omalla entisillä markkinoillamme . Tarvitsemme ”tosiasioiden tunnustamista ” ja kauan odotettuja rakenteellisia uudistuksia ,joita meitä jo menestyneimmät maat ovat jo kansallisilla päätöksillä tehneet aiemmin , sovellettuna meidän Suomalaisten olosuhteisiin . Tarvitaan tekoja ja realismia asioidemme kuntoon saamiseksi .

  Seppo Kotaniemi
  Keski-Suomi ,Äänekoski .

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen