Keskustapiiskuri Kärnä hurjistui sisäministeri Ohisalon nilkkapantalausunnosta: "Meillä on hallituskriisi"

Politiikka

Keskustan eduskuntaryhmän piiskuri Mikko Kärnä ei sulata sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) lausuntoa, jonka mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille henkilöille kaavaillut jalkapannat eivät toteudu.

– Meillä on nyt pääministeri Sanna Marin hallituskriisi. Jos tämä kanta pysyy, esitän epäluottamusta ministerille. Tuki menee, Kärnä twiittaa.

Ohisalo sanoi Ylen aamussa, että sisäministeriön selvityksissä on käynyt ilmi, etteivät jalkapannat palvelisi hallitusohjelman kirjausta.

Vihreiden ja keskustan välillä jo aikaisemmin hallitusvastuun aikana kiistelty siitä, mitä hallitusohjelman kirjaus kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden henkilöiden teknisestä valvonnasta konkreettisesti tarkoittaa.

Kärnä pitää tiedotteessaan Ohisalon antamaa haastattelua vakavana virheenä.

– Vaadin Ohisaloa korjaamaan lausumansa ja ilmoittamaan, että hallitusohjelma toteutetaan myös niiden kirjausten osalta, jotka ovat vihreille epämieluisia. Jos näin ei tapahdu ja hallitusohjelmaa ei noudateta, tulen esittämään ministerille henkilökohtaista epäluottamuslausetta ja sen jälkeen katsotaan, kuka salissa haluaa tukea ministeriä tai hallitusta, joka ei pidä kiinni omista sopimuksistaan. Minä en ainakaan halua.

Kärnästä pääministeri Marinin tulisi kantaa vastuuta ja ”ampua rivit suoriksi”.

– Odotan pääministeriltä toimenpiteitä, sillä tästä on nyt kehittymässä vakava kriisi. Olen ilmoittanut omasta ratkaisustani eduskuntaryhmälle sekä ministeriryhmällemme ja voin vakuuttaa, että en ole ainoa tästä asiasta tuohtunut.

Juttua täydennetty Kärnä tiedotteen pohjalta klo: 11:23.