Keskustan Pylväs haastaa aluevaalien vähättelijät ja gallupsuosikin: "Kokoomuksen linjasta tulee mieleen susi lampaan vaatteissa"

Aluevaalit

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs on valmis haastamaan muut puolueet ja niiden linjaukset reilun viikon päästä koittavissa aluevaaleissa.

Pylväs kummeksuu puheita, joiden mukaan kansa ei vaaleista tiedä eikä sitä aluevaalit kiinnosta.

– Jos oma ja läheisten terveys, hyvinvointi ja turvallisuus eivät ihmisiä kiinnosta, niin mikä sitten. Vaalien vähättelijöillä on ketunhäntä kainalossaan. Näillä vaaleilla nimittäin on väliä, hän paaluttaa Suomenmaan Puheenvuoro-palstalla.

Pylvään mukaan eri puolueiden linjoissa on toden totta eroja.

– Keskustan linja on turvata sosiaali- ja terveyspalvelut tasa-arvoisesti kautta Suomen. Siksi tavoitteemme on, että jokaisessa kunnassa on vähintään yksi sosiaali- ja terveysasema, hän muistuttaa puolueen ykköstavoitteesta.

Kokoomuksen lupauksesta tuottaa suomalaisille parempia sosiaali- ja terveyspalveluja Pylväs sen sijaan on täysin toista mieltä.

– Kokoomuksen linjasta tulee mieleen sadun susi lampaan vaatteissa. Puolue halusi viime kesäkuussa eduskunnassa kaataa sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksen ja esitti kuluvan vuoden vaihtoehtobudjetissaan uudistuksen toimeenpanorahoitukseen tuntuvia leikkauksia.

– Kokoomuksen linja tarkoittaisi sitä, että ihmisten postinumeroon ja lompakon paksuuteen perustuva eriarvoistuminen jatkuu. Rahalla saa ja hevosella pääsee, jos hoitoa tarvitsee, keskustaryhmyri kuvailee.

Juha Pylväs tyrmää myös kokoomusleiristä kuuluneet puheet keskustan lietsomasta ”keinotekoisesta vastakkainasettelusta”.

– Ei tässä ole mitään keinotekoista. Puolueiden linjoissa on isoja ja pitkäaikaisia eroja. Pitää muistaa, että vielä muutama vuosi sitten kokoomus oli lopettamassa Suomesta yli 200 kuntaa, hän muistuttaa

Pylväs ihmettelee myös sitä, mikä on saanut perussuomalaiset kannattamaan kokoomuksen keskittävää politiikkaa, kun samaan aikaan puheenjohtaja Purra joukkoineen kiertää maakuntia lupaamassa muutosta.

– Minä odotan kokoomuksen ja perussuomalaisten kertovan, missä kunnissa ei tulevaisuudessa tarvitse olla sosiaali- ja terveyspalveluja. Ennen muuta äänestäjillä on oikeus tietää. Äänestämättä jättäminen sen sijaan on hiljainen hyväksyntä palvelujen keskittymiselle ja keskittämiselle. Joku päättää aina, keskustan ryhmäpomo muistuttaa kirjoituksensa lopuksi.