Keskustan nuorisopomo hikeentyi liikenneuudistuksesta – vaatii lisää ministereitä, avustajia ja puoluedemokratiaa

Politiikka

Hallituksen ministereiden ja avustajien määrää olisi syytä lisätä, sanoo keskustanuorten puheenjohtaja Hilkka Kemppi.

Kemppi viittaa kannanotossaan alkuviikosta keskeytettyyn liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) valmistelemaan liikenneuudistukseen.

Keskustanuorten puheenjohtajan mielestä erityisavustajien ja ministerien määrää tulee lisätä, jotta poliitikoilla on riittävästi aikaa ja resursseja valmistella esityksiä ja käydä keskustelua.

– On tehtävä periaatepäätös, että jokaisella ministerillä on velvollisuus ottaa erityisavustajia, jotka vastaavat puoluesuhteista, viestinnästä ja poliittisten sisältöjen valmistelusta sekä aikatauluista, Kemppi sanoo.

Kritiikki osuu omaan puolueeseen, sillä ministereiden ja avustajien määrää vähennettiin tällä hallituskaudella pääministeri Juha Sipilän (kesk.) johdolla.

Keskustan ministereistä Bernerillä ei ole tällä hetkellä lainkaan poliittisia avustajia.

Kempin mielestä karille ajaneesta liikenneuudistuksesta on syytä ottaa opiksi.

Hänen mielestään keskustan puoluejohdon ensisijainen tehtävä on nyt keksiä, miten tapahtuneesta siirrytään kohti kevään kuntavaaleja. 

Liikenneverkkouudistuksen jatkovalmistelussa tulee Kempin mielestä lähteä aluepoliittisen tasa-arvon, köyhän asian ja ilmaston näkökulmasta.

Lisäksi hallitusten päätöksiä pitää jatkossa työstää lähempänä keskustan puolueväkeä, Kemppi vaatii.

– On tehtävä periaatepäätös, että yhdessäkään poliittisesti merkittävässä uudistuksessa keskustan puoluehallitusta ei korvaa ministeriryhmä, Kemppi sanoo.

Hän kehottaa puoluettaan kaivamaan kaapista vuoden 2011 eduskuntavaalien vaalitappion syitä ruotineen työkirjan.

Keskustanuorten puheenjohtaja on huolissaan siitä, että vain noin viidesosa keskustan kansanedustajista on ottanut selvitykseen kantaa julkisesti.

­- Ministereille, kansanedustajille ja puoluejohdolle herätys: tämä on yhteinen urakkamme, jossa kaikkien tulee kantaa luottamuksensa ja yhteiseen pöytään tarvitaan laajaa osaamista. Kannustan avoimeen keskusteluun, tapahtuneiden kriittiseen tarkasteluun vuoden 2011 työkirjan avulla ja tulevaisuuteen uskovaan lähestymistapaan, Kemppi sanoo.