Keskustan listoilla 18 kansanedustajaa, kun aluevaalien ehdokashankinnassa alkaa loppukiri – Pirkanmaa ja itäinen Suomi jäämässä ilman vetoapua

Aluevaalit

Yhteensä 18 keskustan kansanedustajaa on antanut suostumuksensa ehdokkuuteen aluevaaleissa, kun ehdokaslistojen lukkoon lyömiseen on aikaa enää runsas vuorokausi.

Maanantai-iltapäivään mennessä ehdokkuutensa ovat sinetöineet Petri Honkonen, Eeva Kalli, Hilkka Kemppi, Tuomas Kettunen, Esko Kiviranta, Katri Kulmuni, Antti Kurvinen, Mikko Kärnä, Joonas Könttä, Jari Leppä, Mika Lintilä, Markus Lohi, Hanna-Leena Mattila, Juha Pylväs, Annika Saarikko, Juha Sipilä, Ari Torniainen ja Matti Vanhanen. Yhteensä keskustalla on 31 kansanedustajaa.

Listalla on mukana neljä viidestä keskustan ministeristä, puoluejohtoon kuluvat kansanedustajat sekä eduskuntaryhmän puheenjohtajisto kokonaisuudessaan.

Alueellisesti ajatellen hyvä tilanne on esimerkiksi Lapissa, missä kaikki kolme keskustan kansanedustajaa ovat myös aluevaaleissa ehdokkaina.

Myös Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen ja Kainuun hyvinvointialueiden keskustaedustajat ovat mukana listoilla.

Sen sijaan Pirkanmaalla ja itäisessä Suomessa (Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo) joudutaan tämänhetkisten näkymies mukaan tulemaan toimeen ilman kansanedustajien vetoapua.

Myös neljään hyvinvointialueeseen jaettu väkirikas Uusimaa on keskustan parlamentaarikkojen osalta Matti Vanhasen ehdokkuuden varassa.

Aluevaalien ehdokasasettelu päättyy ja ehdokaslistat jätetään aluevaalilautakunnille huomenna tiistaina 14.12. klo 16 mennessä.

Historian ensimmäiset aluevaalit toimitetaan kaikkiaan 21 hyvinvointialueella sunnuntaina 23. tammikuuta 2022.