Aluevaalien ehdokaslistat menevät pian kiinni – Kurvinen: "Rohkaisen kaikkia pohtimaan ehdolle lähtemistä"

Aluevaalit

Keskustalainen tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen rohkaisee ihmisiä ehdolle aluevaaleihin. Ehdokasasettelussa on käynnissä todellinen loppukiri, sillä ehdokaslistat tulee jättää kaikilla hyvinvointialueilla tiistaihin 14. joulukuuta mennessä.

– Tällä hetkellä puolueiden listat aluevaaleihin ovat vielä pari päivää auki. Rohkaisen kaikkia pohtimaan ehdolle lähtemistä ja vaikuttamista sitä kautta arjen turvaan ja peruspalveluihin. Itse koen aluevaalit niin tärkeiksi, että haluan myös itse antaa oman osaamiseni ja kokemukseni uuden alueen käyttöön lähtemällä ehdokkaaksi, Kurvinen kirjoittaa Facebookissa.

Hänen mukaansa edessä ovat tärkeät vaalit, sillä ihmiset saavat ensimmäistä kertaa suoraan äänestää terveyden- ja sosiaalihuollon sekä pelastustoimen palveluiden kehittämisestä. Eli muun muassa siitä, missä on lääkäri, miten lastensuojelu toimii tai miten paloauto tai ambulanssi tulee, Kurvinen havainnollistaa.

– On erittäin tärkeää ja hyvin merkityksellistä, millaiselle uralle uusi aluehallinto saadaan. Nyt vaaleissa valittavilla ensimmäisillä luottamushenkilöillä on hyvin tärkeä rooli.

Kurvisen mukaan on erityisen tärkeää pitää huolta myös siitä, ettei terveydenhuolto pääse eriarvoistumaan.

– Me emme kaipaa Suomeen amerikkalaista mallia, jossa vain rikkaalla on varaa kalliisiin hoitoihin. Ikääntyvällä väestöllä on oikeus saada elämäntilanteensa mukaista apua ja tukea.

Kurvinen toteaa, että keskustan tavoitteena on vahvistaa lähipalveluja niin, että jokaisessa kunnassa on vähintään yksi sosiaali- ja terveysasema.

Kurvisen mukaan nyt toteutuva sote-uudistus on kuitenkin vasta alkusoittoa.

– Maakuntien hyvinvointialueet ovat pohja tulevaisuuden laajalle maakunnalle. Keskustan tavoitteena on aito ja kansanvaltainen, itsenäinen maakuntahallinto, jolla on päätäntävalta oman maakuntansa asioissa. Valtion tehtäviä tulee siirtää nykyisestä enemmän maakuntatasolle päätettäväksi läheisyysperiaatteen mukaisesti.

Aluevaalit ovat tärkeät23.1. aluevaaleissa valitaan historian ensimmäiset aluevaltuustot. Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa…

Julkaissut Antti Kurvinen Sunnuntaina 12. joulukuuta 2021

Kommentit (1)

  • Lukija9

    Antti Kurviselle..
    Käsi sydämelle ministeri A. Kurvinen, mistä meinaat löytää aikaa alueiden asioiden hoitamiselle? Todennäköisesti pestilistasi aluevaalien jälkeen on: kunnanvaltuutettu, aluevaltuutettu, kansanedustaja, kulttuuriministeri ynnä näihin vakansseihin liittyvät monet toimikunnat ja komiteat. Vuorokaudessa on vain vaivaiset 24 tuntia, joista tehokasta työaikaa on 8-10 tuntia. Loppuaika on sitteh tohellusta ja kohellusta ympäriinsä ja välillä ainakin joskus pitäisi olla kontallaan jossakin nurkassa ainakin valeunessa. Ei ole mistään kotoisin se, että pannaan varaedustaja ns. väliveisaajaksi, kun ei itse joudeta mukaan. Jatkuva varaedustajan käyttö on luottamustoimen aliarvioimista. Tämän saarnan piti Sinulle rabbi Sarahuhta kaikella kunnioituksella saavutuksiasi ihaillen…

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen