Keskustan Kurvinen budjettiriihestä: Rinteen–Kulmunin punamulta otti paikkansa

Budjettiriihi

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen mukaan hallituksen budjettiriihi osoitti, että hallituksen viisi puoluetta pystyvät yhteistyöhön ja päätöksiin.

– Punamulta otti paikkansa, Kurvinen kiittelee.

Hallitus esitteli budjettiriihensä tulokset tiistai-iltana. Kurvisen mukaan budjetin läpileikkaava linja on, että mahdollisimman moni saa töitä ja että kaikki suomalaiset ja koko maa pidetään oikeudenmukaisesti mukana.

– Lapsiperheköyhyyteen puututaan nostamalla yksinhuoltaja- ja monilapsisten perheiden lapsilisiä. Opiskelevien vanhempien toimeentuloa helpotetaan. Pienimpiä vanhempain- ja sairauspäivärahoja nostetaan. Myös pienimpiä eläkkeitä korotetaan, Kurvinen listaa.

Kurvinen muistuttaa, että työllisyys mittaa hallituksen onnistumisen.

– Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni totesi viime viikon linjapuheessaan, että ensimmäisiä työllistäviä ratkaisuja on tultava jo tästä budjettiriihestä. Tämä toteutui.

Kurvisen mukaan työtä työllisyyden parantamiseksi on jatkettava ensi kevään kehysriihessä  

– Tärkeää on päästä eteenpäin työpaikoilla tapahtuvassa paikallisessa sopimisessa. Järjestöjen työryhmiltä keskusta peräänkuuluttaa tuloksia – ja tulosvastuuta. Tavoitteesta 60 000 ihmisen työllistymisestä on pidettävä kiinni.

Kurvinen kehuu budjettia myös siitä, että sen tulokset näkyvät koko Suomessa.

– Esimerkiksi maakuntien osaajapulaa helpotetaan, väylänpitoon tulee lisää rahaa, maatalouden kannattavuutta parannetaan ja kenttäpoliisien määrää lisätään. Myönteistä on, että aluepolitiikan merkitys on tunnustettu jo pidempään myös sosiaalidemokraattien johdossa.