Kärnä vaatii THL:lta anteeksipyyntöä matkailuyrittäjille – “En voi ymmärtää, kuinka tällainen viestinnällinen sekoilu ylipäätään on mahdollista“

KoronakriisiKeskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii, että THL pyytää matkailuyrittäjiltä anteeksi eilistä kannanottoaan, jossa vaadittiin kaikkia perumaan hiihtolomamatkansa.

– THL ja erityisesti sen johto on anteeksipyynnön velkaa erityisesti lappilaisille matkailuyrityksille, joissa on odotettu innolla hiihtolomamatkailijoiden saapumista. THL:n eilinen kannanotto oli kylmää vettä näiden yritysten niskaan, Kärnä pauhaa kannanotossaan.

Kärnän mielestä myös ajankohta päivää ennen lomien alkamista oli myös uskomaton.

– En voi ymmärtää, kuinka tällainen viestinnällinen sekoilu ylipäätään on mahdollista? Tässä on nimittäin ollut aikaa harjoitella. Vuosi sitten tällaiset ohjeet olivat perusteltuja, mutta sen jälkeen olemme saaneet valtavasti lisää tietoa viruksesta ja sen leviämisestä sekä olemme varautuneet järjestämään matkailun Lapissa koronaturvallisesti.

Kärnä katsoo, että myös THL:n vaatimukset kaikkien ravintoloiden sulkemisesta olivat myös hämmentäviä.

– Ei asiantuntijaorganisaation tulisi heitellä tällaisia ilmaan. Ravintoloissakin voi syödä ja juoda koronaturvallisesti. Ainoa mitä ihmisten tulee nyt muistaa on maski, käsihygienia, turvavälit ja maalaisjärki.

Kärnän mielestä on kaikkien etu pystyä pitämään yhteiskunta rajoitetusti auki, sillä täydellisen lockdownin seuraukset olisivat todella vakavat.

Kansanedustaja sanoo olevansa tyytyväinen, että THL:n eilistä viestiä ei otettu vakavasti.

– Tukimiehet Lapista ovat vahvistaneet, että THL:n kannanotto ei onneksi aiheuttanut mitään peruutusaaltoa. Olen siihen hyvin tyytyväinen, mutta samalla olen huolissani koko laitoksen uskottavuudesta.