Kärnä: Perussuomalaisilla pallo hukassa – "Kun muu ei auta, tehdään välikysymys"

Eduskunta

Kansanedustaja Mikko Kärnä tylytti kovin sanoin maahanmuutosta välikysymyksen jättäneitä perussuomalaisia keskustan ryhmäpuheessa keskiviikkona.

– Tässä välikysymyksessä ei ole kyse maahanmuuttopolitiikasta. Tässä välikysymyksessä ei ole kyse taloudesta. Tässä välikysymyksessä on kyse perussuomalaisista. Kuntavaaleissa perussuomalaiset jäivät neljänneksi. Kokoomus on mennyt ohi gallupeissa ja ottanut opposition johtajuuden.

Kärnä tulkitsee, että oppositiopuolue on ollut hajallaan elokuun puolivälissä pidetyn puoluekokouksensa jälkeen.

– Kun muu ei auta, tehdään välikysymys. Siitä tässä on kyse.

Keskustalaisen mukaan perussuomalaisten ja Liike Nytin välikysymys perustuu perättömille väitteille.

– Perussuomalaiset väittävät, että menossa – tai ainakin tulossa – on hallitsematon maahanmuutto Suomeen. Maahanmuutto oli hallitsematonta, kun perussuomalaiset olivat hallituksessa. Hallitsematon maahanmuutto päättyi, kun perussuomalaiset jättivät hallituksen.

Väitteet hallituksen liberaalista perheenyhdistämispolitiikasta Kärnä niin ikään kuittasi harhakäsityksinä.

– Kyse on sisäministeriön työryhmän, ei hallituksen esityksestä. Sellaista ei vielä ole.

Syytöksiä veronmaksajien rahojen hassaamisesta maailmanparantamiseen Kärnä pitää härskeinä.

– Perhevapaauudistus. Sote-uudistus. Hoitotakuu. Opintotuen tulorajojen nostaminen. Kotitalousvähennyksen korottaminen. Eläkeläisten työtulovähennyksen parantaminen. Mitä nämä ovat, jos eivät päätöksiä suomalaisten ja Suomen hyväksi?

– Sairaiden hyväksi. Pienituloisten hyväksi. Työttömien hyväksi. Lapsiperheiden hyväksi. Ikäihmisten hyväksi. Maaseudun lasten hyväksi.

Välikysymyksessä perussuomalaiset ja nyt-liike vaativat vastauksia muun muassa pakolaiskiintiön suuruudesta, varautumisesta tuleviin siirtolaiskriiseihin, maahanmuuton hintalapusta sekä Afganistanista otettavista turvapaikanhakijoista.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, ettei hallitus ole vielä jättänyt esitystä perheenyhdistämisen helpottamisesta.

Hallituksen riveistä onkin toistuvasti huomautettu, että oppositio moittii sisäministeriön lakiluonnosta.

Kommentit (2)

  • Lukija67

    Onnea vaan kepun äänestäjille seuraavaan kyselytutkimukseen saakka

  • Lukija21

    Kä(r)nällä on varmat mielipiteet. ”Hallitsematon maahanmuutto alkoi, kun PS oli hallituksessa ja päättyi, kun PS lähti.” Kärnältä unohtui, kuka vuonna 2015 oli pääministerinä, kuka toivotti Ruotsin läpi kuljetetut pakolaiset tervetulleiksi ja lupasi kotinsa maahanmuuttajille. Helpotan vähän: Sipilä (kesk.). Ei myöskään muistanut, kuka oli sisäministerinä tuolloin. Orpo (kok). Ei muistanut, mitä tapahtui PS:sta eronneen hallitussiiven Sinisille. Helpotan sitäkin: Kukaan Sinisten ryhmästä ei seuraavissa vaaleissa uusinut valtakirjaansa eduskuntaan.

    Perussuomalaisten linja on selvä. Työperäiset, itsensä ja perheensä elättävät maahanmuuttajat tervetuloa Suomeen. Todellisessa hädässä olevia pitää auttaa, mieluiten kotimaassaan tai lähialueella. Elintasopakolaiset pysyköön kotonaan.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen