Kansanliike tuotti tulosta – Vantaa korottaa lastentarhanopettajien ja sosiaaliohjaajien palkkoja

Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta Vantaalle töihin muuttavat lastentarhanopettajat saavat myös 1 500 euron muuttorahan
Lastentarhanopettajat

Vantaan kaupunki ja henkilöstöjärjestöt ovat sopineet palkkojen korotuksista muun muassa lastentarhanopettajille ja sosiaaliohjaajille, kaupungin viestinnästä kerrotaan.

Kyse on kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen järjestelyerän jakamisesta.

Ensi vuoden alussa lastentarhanopettajien kuukausipalkat nousevat enimmillään 145 euroa kuukaudessa, ja joidenkin sosiaaliohjaajien palkkoja nostetaan 70–150 euroa kuussa.

Muutoksen jälkeen lastentarhanopettajien yleisin tehtäväkohtainen kuukausipalkka on 2 557 euroa.

– Palkkaratkaisulla tuemme palkkojen tasa-arvoa ja kilpailukykyisyyttä korkeakoulututkinnon suorittaneissa, naisvaltaisissa ammateissa, kertoo Vantaan kaupungin henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Lievonen tiedotteessa.

Lisäksi Vantaa aloittaa elokuussa muuttorahakokeilun. Siinä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta muuttaville lastentarhanopettajille, erityislastentarhanopettajille ja päiväkodin johtajille maksetaan 1 500 euroa puolen vuoden koeajan jälkeen.

Tuhannet varhaiskasvatuksen ammattilaiset jättivät huhtikuun lopussa esimiehilleen esityksen palkankorotuksista Ei leikkirahaa -kansanliikkeen puitteissa. Liike vaatii palkkauksen parantamista 700 eurolla kuukaudessa.

Lastentarhanopettajat suivaantuivat keväällä, kun Helsingin, Espoon ja Vantaan edustajat kertoivat Ylelle epävirallisesta sopimuksesta, jolla lastentarhanopettajien palkat pyrittiin pitämään samalla tasolla.

Kuntatyönantajat-järjestön mukaan kaupungit eivät ole keskinäisellä sopimuksella pyrkineet rajoittamaan lastentarhanopettajien palkkojen nousua.