HS-gallup: Koronakriisin tasaantuminen on kääntänyt SDP:n kannatuksen laskuun – tuloksissa havaittavissa syksyä odottava tunnelma

Puoluekannatus

Koronakriisin tasaantuminen on kääntänyt pääministeripuolue SDP:n suosion laskuun, ilmenee Helsingin Sanomien tuoreimmasta puoluekannatus­mittauksesta.

Puoluetta äänestäisi nyt 0,7 prosentti­yksikköä harvempi kuin edellisen mittauksen aikaan.

– SDP:llä oli selkeästi koronaan ja pääministerin johdolla toimineeseen hallitustyöskentelyyn kytkeytyvä nousu, joka on tasaantunut ja kääntynyt alaspäin , arvioi tutkimusjohtaja Sakari Nurmela Kantar TNS:stä

Puolueiden järjestys on säilynyt tuoreessa gallupissa entisellään. SDP on edelleen suurin puolue 21,2 prosentin kannatuksella.

Toisesta sijasta kamppailevat nyt perussuomalaiset 17,9 prosentin kannatuksella ja kokoomus 17,7 prosentin kannatuksella.

Keskusta on tällä hetkellä puolueista neljänneksi suosituin 11,6 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus putosi 0,8 prosenttiyksikköä.

Vihreät on listan viidentenä 11,3 prosentin kannatuksella. Vasemmistoliiton kannatus puolestaan koheni 0,8 prosenttiyksikköä 8,2 prosenttiin.

Hallituspuolueet nauttivat nyt 56,7 prosentin luottamusta. Kuukausi sitten vastaava luku oli 56,9 prosenttia.

Tuoreessa mittauksessa on odottava tunnelma eikä tuloksissa vielä näy isoja käänteitä. 

– Odotellaan, mitä syksy tuo tullessaan. Jos silloin aletaan käydä debattia samalla tavalla arvo- ja tunnepohjaisesti kuten ennen koronaa, se luo perussuomalaisille hyvät lähtökohdat, tutkimusjohtaja Nurmela sanoo.