HS-gallup: Koronakriisin tasaantuminen on kääntänyt SDP:n kannatuksen laskuun – tuloksissa havaittavissa syksyä odottava tunnelma

Puoluekannatus

Koronakriisin tasaantuminen on kääntänyt pääministeripuolue SDP:n suosion laskuun, ilmenee Helsingin Sanomien tuoreimmasta puoluekannatus­mittauksesta.

Puoluetta äänestäisi nyt 0,7 prosentti­yksikköä harvempi kuin edellisen mittauksen aikaan.

– SDP:llä oli selkeästi koronaan ja pääministerin johdolla toimineeseen hallitustyöskentelyyn kytkeytyvä nousu, joka on tasaantunut ja kääntynyt alaspäin , arvioi tutkimusjohtaja Sakari Nurmela Kantar TNS:stä

Puolueiden järjestys on säilynyt tuoreessa gallupissa entisellään. SDP on edelleen suurin puolue 21,2 prosentin kannatuksella.

Toisesta sijasta kamppailevat nyt perussuomalaiset 17,9 prosentin kannatuksella ja kokoomus 17,7 prosentin kannatuksella.

Keskusta on tällä hetkellä puolueista neljänneksi suosituin 11,6 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus putosi 0,8 prosenttiyksikköä.

Vihreät on listan viidentenä 11,3 prosentin kannatuksella. Vasemmistoliiton kannatus puolestaan koheni 0,8 prosenttiyksikköä 8,2 prosenttiin.

Hallituspuolueet nauttivat nyt 56,7 prosentin luottamusta. Kuukausi sitten vastaava luku oli 56,9 prosenttia.

Tuoreessa mittauksessa on odottava tunnelma eikä tuloksissa vielä näy isoja käänteitä. 

– Odotellaan, mitä syksy tuo tullessaan. Jos silloin aletaan käydä debattia samalla tavalla arvo- ja tunnepohjaisesti kuten ennen koronaa, se luo perussuomalaisille hyvät lähtökohdat, tutkimusjohtaja Nurmela sanoo.

Kommentit (1)

  • Lukija26

    Tilanne tulee vielä tasaantumaan ,kun siirrytään työllisyyden ja elinkeinoelämän kehittämisen puolelle ,jossa keskusta /oikeistopuolueilla on oikea linja mm.” työllisyysasteen ja rakenteiden kehittämisen osalla ”. Päätösten siirtely , jossa keskeisenä asiana on teollisuuden ja pienen – ja keskisuuren teollisuuden sekä yksinyrittäjien aseman parantaminen ,monipuolistaminen ja kansainvälisen kilpailukyvyn kohentaminen sekä valtiontalouden tasapainon aikaansaaminen ,Ei ainakaan vakuuta nykytoimilla ,ripeämpiä otteita tarvitaan kiireesti KORONAn jälkihoitoa ja velan kasvattamista edeleen tuntuu edelleen jatkuvan . Suomi tarvitsee nyt talouden – ja pääministeri Sipilä tapaisia Hallituksia ,joissa tulokset näkyivät nimenomaan työllisyysasteen nopeana kohenemisena ja elinkeinoelämän kehittymisenä eri puolilla tasaisesti koko Suomen osalla . Siihen tarvitaan nyt meitä kaikkia nopeasti .

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen