HUS-alueella aloitetaan välittömästi kolmas koronavirusrokotekierros – käyttöön otetaan vanhenemassa oleva Modernan rokote-erä

15 000 rokoteannoksen viimeinen käyttöpäivä on ensi viikon keskiviikkona. Rokottamiselle saatiin suullinen lupa sosiaali- ja terveysministeriöstä.
Koronarokotteet

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella aloitetaan kolmannen koronavirusrokotteen antaminen immuunipuutteisille henkilöille ja sote-henkilöstölle vanhenemassa olevasta Modernan rokote-erästä, kerrotaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä Hus ja kunnat päättivät eilen käynnistää kolmansien koronavirusrokoteannosten antamisen välittömästi ennen asetuksen voimaantuloa, jotta vanhenemassa oleva rokote-erä saataisiin käytettyä.

Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtajan Jari Petäjän mukaan rokottamiselle on saatu suullinen lupa sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Ensisijaisesti vanhenevasta rokote-erästä pyrittiin antamaan ensimmäisiä ja toisia koronarokoteannoksia, mutta varastossa on edelleen 15  000 Modernan koronavirusrokotetta, joiden viimeinen käyttöpäivä on 22. syyskuuta.

–  Kolmannen rokotuskierroksen käynnistäminen ennen asetuksen voimaan tuloa on poikkeuksellista, mutta katsoimme, että rokotteiden vanheneminen on riittävä peruste tähän ratkaisuun, kertoo Petäjä tiedotteessa.

Immuunipuutteisten lisäksi rokotteita annetaan koronaviruspotilaita hoitavalle sote-henkilöstölle, joka sai rokotteen ensimmäiset annokset kolmen viikon väliajalla vuoden alussa.

Tiedotteen mukaan kunnat tiedottavat immuunipuutteisten henkilöiden rokotuksista sekä sisäisesti oman sote-henkilökuntansa rokotuksista. HUS rokottaa oman henkilökuntansa.