Elpymispaketin täytyy ehdottomasti olla kertaluontoinen, sanoo keskustan Riikka Pakarinen – "On kotimaisille yrityksille ja niiden työntekijöille eduksi äänestää kyllä"

Elpymispaketti

Keskustan mielestä EU:n elpymispaketin täytyy ehdottomasti olla kertaluontoinen, sanoo puolueen varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen.

Hän painottaa tiedotteella, että keskusta äänestää vakauden ja elpymispaketin puolesta ensi viikolla.

– Kertaluonteisuuden ohella myös toinen keskustan näkemys on selvä: Unionista ei pidä kehittää velkaunionia. Yksittäisillä päätöksillä ei myöskään pidä hivuttaa varkain integraatiota syvemmälle, Pakarinen korostaa.

Keskusta edellyttää Pakarisen mukaan myös sitä, että EU:ssa valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Velanottajan täytyy huolehtia myös velanmaksusta.

– Ylivelkaantuminen ei kuulu asiaan.

Pakarinen muistuttaa, ettei eduskunta äänestä vain elpymispaketista vaan koko EU:n seitsemän vuoden budjettikokonaisuudesta. Siihen kuuluvat niin maatalous kuin aluerahoituskin.

Pakarisen mukaan on pelkästään vastuullista tehdä nyt ratkaisuja, jotka tuovat vakautta koronakriisin keskellä kamppailevalle Euroopalle.

– On kotimaisille yrityksille ja niiden työntekijöille eduksi äänestää kyllä EU:n elvytyspaketista.

Pakarinen toimi keskustan europarlamentaarikkona vuodesta 2009 vuoteen 2014. Tällä hetkellä hän toimii valtiovarainministeri Matti Vanhasen (kesk.) EU-asioista vastaavana erityisavustajana.

Pakarinen on toiminut myös entisen pääministerin Juha Sipilän (kesk.) EU-asioiden erityisavustajana.

Keskustan varapuheenjohtajaksi Pakarinen valittiin Oulun puoluekokouksessa syksyllä 2020. Hän toimi keskustan varapuheenjohtajana myös 2012–2014.