Keskustan Pirttilahti: Elpymispaketti on hyväksyttävä, mutta sen on oltava poikkeuksellinen – "Mikä tahansa kriisi ei voi oikeuttaa EU:n laajuiseen pakettiin"

Elpymispaketti

Keskustan kansanedustaja Arto Pirttilahti korostaa, että Suomen olisi hyväksyttävä EU:n elpymispaketti eduskunnan valtiovarainvaliokunnan mietinnössä asetetuin reunaehdoin.

Pirttilahti on valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja. Valtiovarainvaliokunta totesi keskiviikkona mietinnössään, että elpymispakettiin osallistuminen olisi Suomen edun mukaista.

– Valiokunnan mietinnön sävy on kuitenkin kriittinen ja sen yhteyteen on kirjattu 8 lausumaa, jotka painottavat Suomen pitkäaikaista EU-linjaa, keskustaedustaja summaa tiedotteessaan.

Pirttilahti korostaa, että muun maailman elvyttäessä Suomi ja EU eivät voi jäädä siitä pois. Hänen mukaansa elvytyspaketti on suomalaiselle elinkeinoelämälle, kasvulle ja työllisyydelle tärkeä ratkaisu.

– Elvytyksellä saadaan positiivinen vaikutus talouteen ja suomalaisten yritysten kilpailukykyyn sekä vientiin. 

Hän kuitenkin korostaa, että keskusta edellyttää elpymisvälineen olevan poikkeuksellinen ja kertaluonteinen ratkaisu. Kaikki EU-maat ovat edelleen vastuussa lähtökohtaisesti itse omasta taloudestaan eikä kansallista verotusvaltaa tule siirtää unionille, hän sanoo.

– Talouden kriisejä tulee olemaan aina, joten mikä tahansa kriisi ei voi oikeuttaa EU:n laajuiseen pakettiin.