Keskustan Aittakumpu: "Elpymispaketti on välttämätön paha"

Elpymispaketti

Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu toteaa tänään julkaistussa blogissaan, että EU:n elpymispaketti on välttämätön paha, jossa Suomen kannattaa olla mukana.

– Pidän merkittävänä, että valtiovarainvaliokunta ottaa tänään valmistuneessa mietinnössään huomioon Suomessa erityisesti esille nousseet tärkeät näkökulmat elpymispaketin ainutkertaisuudesta ja siitä, että kukin jäsenmaa vastaa omista veloistaan ja omasta taloudestaan, hän kirjoittaa.

Aittakummun mukaan on tärkeää, että eduskunta saa hyväksyttäväkseen valiokunnan esittämät lausumat muun muassa siitä, että Suomi ei tule hyväksymään toista vastaavaa pakettia. sekä siitä, että Suomi ei hyväksy Suomelle haitallisia ylikansallisia veroja ja että EU:n omien varojen järjestelmän kehittäminen ei saa nostaa maamme kokonaisveroastetta.

Pekka Aittakummun mielestä Eurooppa on arvo- ja turvallisuusyhteisö, jonka merkitys pienelle Suomelle on suuri ja jonka arvoa on mahdoton mitata rahassa. Se on hyvä muistaa, kun keskustelu elpymispaketista jatkuu.

– Valtiovarainvaliokunnan mietintö on linjassa keskustan kanssa, joka on linjannut että se ei tule hyväksymään toista pakettia, mikäli sellaista alettaisiin kaavailla. Europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen totesi vastikään, että paketti on ”välttämätön paha”. Sellaisena sen itsekin näen.