“Ei voi keskittää muutamaan paikkaan maailmassa“ – keskustan Saarikko nostaa esille globaalin teemapäivän

Ruoka

Ruoka ei ole lenkkareiden tai kännyköiden kaltainen hyödyke, jonka tuotannon voi keskittää muutamaan paikkaan maailmassa, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

Saarikon mukaan tänään vietettävä Maailman ruokapäivä onkin muistutus siitä, että ruoka koskettaa jokaista maailman ihmistä.

– Ruokaan liittyy myös vastakohtaisuuksia. Samalla, kun sadat miljoonat ihmiset elävät nälkäisenä ympäri maailmaa, noin kolmannes maapallolla tuotetusta ruoasta menee hukkaan ruokahävikkinä.

Keskustajohtaja näkee, että maapallon kasvava väestö ja lämpenevä ilmasto edellyttävät jokaiselta maalta ruoantuotantoa.

Saarikon mukaan keskusta on ylpeä suomalaisen viljelijän ja maatalouden puolustaja.

– Maatiloillamme eläinten hyvinvoinnin ja ympäristön huomioinnin vaatimustaso on korkea. Halpuuttamisen sijaan tuottaja ansaitsee työstään reilun korvauksen. Tämän eteen teemme työtä. Suomalaiset viljelijät tekevän parhaansa suomalaisten ruokkimiseksi kaikissa oloissa. Se edellyttää, että tuotanto on kannattavaa.

Puoluejohtaja kokee, että keskusta on valinta sen puolesta, että suomalaiset saavat jatkossakin lautasilleen kotimaisesti tuotettua, laadukasta ruokaa.

Ruokaa tarvitsemme joka päivä. Yksi korona-ajan kirkas johtopäätös on omavaraisuuden nousu arvoonsa. Tänään vietetään…

Julkaissut Annika Saarikko Perjantaina 16. lokakuuta 2020