Demokraatin julkaisema Sipilän viesti keskustan sisäiseen ryhmään osoittaa, että Iltalehden väite Rinteen syrjäyttämisoperaatiosta on huteralla pohjalla

Valtiovarainministeri Lintilä: Harmittaa hirvittävästi, että ryhmästä lähtee ulos ryhmän sisäistä viestintää.
Hallituskriisi

Iltalehden julkaiseman keskustan kansanedustajien viestiketjun perusteella ei ole mitenkään pääteltävissä, että keskustan kansanedustajilla olisi ollut käynnissä operaatio pääministeri Antti Rinteen kaatamiseksi.

Näin kirjoittaa Demokraatti, joka on myös nähnyt perjantain ja lauantain osalta keskustan kansanedustajajien WhatsApp-viestiketjun.

Demokraatti toteaa, että Iltalehden uutisessa ei esimerkiksi nosteta esiin Juha Sipilän perjantaina 29.11. kello 11.12 viestiketjuun lähettämää viestiä, jossa Sipilä kirjoittaa:

– Nyt olisi loogista Paateron ero. Uskon, että sillä pöytä putsaantuu. Muuten soppa syvenee. Toivottavasti meidän ministerit tietävät, mitä Rinne tiedottaa.

Tämä perjantaina lähetetty osoittaisi pikemminkin, että Rinteen kaatamisen sijaan Sipilä näki tilanteen korjaantuvan sillä, että omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) eroaa, Demokraatti tulkitsee.

Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) niin ikään sanoo STT:n haastattelussa, ettei Sipilä ehdota Rinteen kaatamista Iltalehden uutisoimassa viestissä.

Sipilä kysyy hänen mukaansa vain sitä, onko ryhmällä ylimääräistä kokousta ennen välikysymyskeskustelua.

Lintilä kommentoi tilannetta ennen euroalueen valtiovarainministerien kokousta Brysselissä.

– Harmittaa hirvittävästi, että ryhmästä lähtee ulos ryhmän sisäistä viestintää. Kyllähän toimittajan tiedonkäsittelytapa on journalistisesti mielestäni kyseenalaista. Irrotetaan sieltä tekstiä, liitetään siihen omaa arviointia, ehkä visiointia ja se tehdään vielä kahdessa erässä, Lintilä sanoi. 

– Olen ollut yli 20 vuotta eduskunnassa ja nämä ovat valitettavasti niitä ikävämpiä hetkiä.

Lintilä sanoo, ettei hän tiedä viestiketjun vuotajaa.