Lue sanasta sanaan Juha Sipilän viesti SDP:n kansanedustajille – “Minun on oikaistava teille Iltalehden jutun minua koskevat väitteet“

Hallituskriisi

Kansanedustaja Juha Sipilä (kesk.) torppaa julkisuudessa esitetyt väitteet aktiivisesta toiminnastaan Antti Rinteen (sd.) erottamiseksi pääministerin tehtävästä.

Sipilä kertoo Suomenmaan haastattelussa ottaneensa hallituskriisiin etäisyyttä, ”kos­ka tun­tuu jo pe­ri­aat­tees­sa to­del­la han­ka­lal­ta kes­kus­tel­la oman seu­raa­jan­sa tu­le­vai­suu­des­ta.”

Lisäksi Sipilä oikaisee vääriä tietoja keskiviikkona lähettämässään viestissä SDP:n eduskuntaryhmälle.

Suomenmaa julkaisee sähköpostin kokonaisuudessaan:

Hyvät kollegat SDP:n eduskuntaryhmässä,

Punamultayhteistyö elää nyt kriittisiä päiviä. Haluan antaa kaiken henkilökohtaisen tukeni ja panokseni, että selviämme tästä.

Minun on oikaistava teille Iltalehden jutun minua koskevat väitteet.

Minä en ole puuhannut mitään Rinteen kaatokokousta, ainoastaan kysynyt kokoontuuko ryhmä ennen välikysymyskeskustelua. Viime kaudella toimimme aina niin ennen isoja keskusteluja.

Erityisen tarpeen se olisi ollut tässä sekavassa tilanteessa, että pystyisimme salissa puolustamaan hallituksen vastausta. Esityksen epäluottamuksesta teki puoluejohto (kuten kuuluukin) ja päätimme siitä yksimielisesti ryhmässä.

Etukäteen olin kertonut puoluejohdolle, että mihin tahansa johtopäätökseen tulette, tuen teitä.

Tulen antamaan kaiken tukeni yhteistyökyvyn ja luottamuksen palauttamiseksi Keskustan ja SDP:n välille.

Haluan toivottaa Antille ja Sirpalle voimia vaikeassa tilanteessa. Olen valmis juttelemaan kenen kanssa tahansa, tulemaan ryhmäänne tai tekemään mitä vaan luottamuksen palauttamiseksi.

SDP ja Keskusta voivat nousta vain yhteisen onnistumisen kautta. Siihen tarvitaan nyt lujasti yhteistä työtä ja hyvän hallitusohjelmamme johdonmukaista toimeenpanoa.

Yhteistyöterveisin,

Juha Sipilä