Iltalehden kohujuttu keskustan kansanedustajien viestittelystä herättää ihmetystä Twitterissä – “Heikkoa journalismia ja politiikan tuntemusta“

Hallituskriisi

Kes­kus­tan ri­veis­sä suun­ni­tel­tiin pää­mi­nis­te­ri Ant­ti Rin­teen (sd.) kaa­ta­mis­ta jo per­jan­tai­na, kirjoittaa Il­ta­leh­ti. Leh­ti perustaa väitteensä jul­kais­emaansa keskustan eduskuntaryhmän sisäiseen WhatsApp-viestittelyyn.

Kansanedustaja Juha Sipilä muun muassa kysyy yhdessä julkaistussa viestissä, onko keskustalla ryhmäkokousta ennen välikysymyskeskustelua. Lehti tulkitsee tämän pääministeri Antti Rinteen (sd.) kaatamiskokouksen koolle kutsumiseksi.

Iltalehden johtopäätökset aiheuttavat ihmetystä Twitterissä.

Iltalehden Kreeta Karvalan ja Lauri Nurmen juttu on heikkoa journalismia ja politiikan tuntemusta, keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen kirjoittaa.

– Jutun oletukset eivät pidä paikkaansa ja ne on tehty heppoisin pohjatiedoin, jotka on irrotettu kontekstista. Tämän tiedän puoluejohdon jäsenenä oltuani koko ajan prosessissa mukana.

Twitterissä aktiivinen Leena Rantanen kertoo yrittäneensä päästä kärryille siitä, mihin perustuu Iltalehden tieto, jonka mukaan Sipilä on ollut aktiivisesti mukana kampeamassa Rinnettä sivuun.

– Kysymys ”Onko meillä ryhmäkokousta ennen välikysymyskeskustelua” WA-ryhmässä, sekö se masinointi on?

– Tämä on hyvä kysymys. Minusta olisi outoa, jos keskusta ei olisi kutsunut ryhmää koolle to-pe-tapahtumien jälkeen. Vähän pitkälle vedettyjä johtopäätöksiä Iltalehden jutussa. Mutta hyvä kysymys on, kuka halusi vuotaa viestit ja miksi, Marjo Ollikainen vastaa.

Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä puolestaan ihmettelee sitä, että hänet on nimetty keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin puheenjohtajakampanjan aikaiseksi vaalipäälliköksi Iltalehden jutussa.

– En ole toiminut Katri Kulmunin vaalipäällikkönä, Könttä tviittaa.