Suomenmaa kyseli: Kiinnostaako ehdokkuus kuntavaaleissa?

Etelä-Savo

Suomenmaa kyseli Etelä-Savon piirikokouksen osanottajilta, kiinnostaako ehdokkuus ensi kevään kuntavaaleissa.

Heli Hänninen, Mikkeli

– Käyn ehdolle, koska valtuustoihin tarvitaan myös nuoria.

– Nuoria tarvitaan, koska valtuustoissa päätetään myös nuorten asioista. Jatkossa valtuustot pystyvät keskittymään paremmin niihin asioihin, joista se päättää.

Seppo Ruhanen, Hirvensalmi

– Olen kunnanjohtaja ja en voi käydä ehdolle. Jos työni olisi toinen, ehdokkuus kiinnostaisi. Olen ollut ehdolla sekä kuntavaaleissa että eduskuntavaaleissa.

– Valtuutetun työ on ollut muutosten keskellä jo 10-15 vuotta. En ymmärrä, miksi jotkut antavat ymmärtää, että sote ja maakuntauudistus vähentäisivät kuntapäättäjän vastuuta tai valtuutetun työn kiinnostavuutta. Työtä riittää jatkossakin, jos haluaa antaa oman panoksensa.

Anne Jäderholm, Pieksämäki

– Käyn ehdolle, olin viimeksikin, mutten päässyt. En ole tyytyväinen siihen, mitä Pieksämäellä nyt tapahtuu. Nyt hajotetaan, kun pitäisi kehittää paikkakunta vireäksi kunnaksi.

– Yksi ajamani asia on lasten liikunnan lisääminen kouluissa sekä liikuntamahdollisuuksien kasvattaminen vapaa-ajalla.

Heikki Manninen, Mikkeli

– En käy ehdolle työkiireiden takia. Olin viime kerralla, enkä päässyt läpi.

– Minusta jokaisen pitäisi ainakin kerran elämänsä aikana olla käytettävissä kuntavaaleissa, koska yhteisistä asioistamme on kyse, minulla tämä kansalaisvelvollisuus on siis jo täytetty.

Jaakko Väänänen, Mikkeli

– Tällä hetkellä en vielä tiedä, käynkö ehdolle vai en.

– Olen odottavalla kannalla, josko listat saataisiin täyteen innokkaita ihmisiä. Itse olen ollut kuntapolitiikassa mukana 40 vuotta ja haluaisin antaa nuoremmille tilaa.