Rovaniemeläinen Raija Kivilahti tavoittelee keskustanaisten varapuheenjohtajuutta

Keskustanaisten edustajakokous pidetään Jyväskylässä 15.–16. kesäkuuta.
Keskustanaiset

Keskustanaisten Lapin piirin puheenjohtaja Raija Kivilahti ilmoittautuu mukaan kilpaan keskustanaisten varapuheenjohtajan pestistä.

Lapin yliopiston tapahtumakoordinaattorina työskentelevä Kivilahti kuvailee itseään yhteiskunnallisesti aktiiviseksi kalotin ja arktisuuden tuntijaksi.

Keskustanaisten hallituksessa istuva Kivilahti näkee, että järjestön tulee kehittyä verkostomaiseen, uudistavaan ja innovoivaan suuntaan.

– Uudet avaukset ja rohkeus sekä ennen kaikkea näkyvyys ovat elintärkeitä. Niiden avulla työstämme seuraavia merkittäviä vaaleja ja kokoamme aktiivisia henkilöitä joukkoihimme, ehdokas linjaa.

Kivilahti uskoo, että naisten tukeminen merkittäviin yhteiskunnallisiin tehtäviin hyödyttää koko keskustanaisten järjestöä.

– Niin siirrymme tuleville vuosikymmenille aitoina, osaavina arkielämän tekijöinä, päättäjinä ja verkostoitujina. Sekä yhteisyöllä että toisiamme tukemalla voimme olla kylien, maakuntien ja erityisesti kaupunkien vahva naisten joukko.

Norjassa ja Mosambikissa yhteensä kuusi vuotta työskennellyt Kivilahti pitää itseään avarakatseisena vaikuttajana.

Hän kokee, että keskustanaiset voisivat edistää entistä pontevammin maahanmuuttajanaisten integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan.

Samalla keskustan naisjärjestö voisi saada uusia jäseniä.

– Sopeutuminen, kulttuurintuntemus ja erityisesti kielitaito ovat avaimia hyvään kotoutumiseen, Kivilahti listaa.

Kivilahden lisäksi keskustanaisten varapuheenjohtajuudesta kisaavat Sari Palmu Alajärveltä, Minna Sarvijärvi Ylöjärveltä, Anna Sirkiä Turusta ja Liisa Varjola Kouvolasta.

Uuden puheenjohtajiston valitsee keskustanaisten edustajakokous 15.–16. kesäkuuta Jyväskylässä.

Nykyinen varapuheenjohtaja Annina Ruottu ei aio hakea jatkokautta. Puheenjohtaja Ulla Parviainen pyrkii jatkoon.