Ministeri Lepän erityisavustaja Risto Lahti ehdolle eduskuntavaaleihin

Eduskuntavaalit

Keskustan Ilmajoen kunnallisjärjestö on päättänyt esittää maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän erityisavustajaa, elintarviketieteiden kandidaatti Risto Lahtea ehdokkaaksi kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Esityksen kunnallisjärjestölle teki Keskustan Huissin paikallisyhdistys.

27-vuotias Risto Lahti on toiminut liki kahden vuoden ajan erityisavustajana maa- ja metsätalousministeriössä, sekä ministeri Kimmo Tiilikaisen, että Lepän avustajana.

Lahti valittiin ensimmäisen kerran Ilmajoen kunnanvaltuustoon vuonna 2008, ja on siitä lähtien toiminut samalla sekä kunnanvaltuuston tai kunnanhallituksen varapuheenjohtajan tehtävissä. Lisäksi hän oli Seinäjoen koulutuskuntayhtymän hallituksen jäsenenä kaudella 2013-2017. Valtakunnallisten järjestöjen johtotehtävät ovat tulleet tutuiksi Suomen lukiolaisten liiton, Varusmiesliiton sekä Keskustanuorten varapuheenjohtajan tehtävissä.

– Kuluneen hallituskauden aikana olemme onnistuneesti valmistelleen maa- ja metsätalousministeriössä eduskunnan tuella muun muassa vahvempia alkuperämerkintöjä, purkaneet byrokratiaa, sekä avanneet uusia vientimarkkinoita suomalaiselle ruualle. Loppukauden aikana tärkeää on keskittyä ruokamarkkinoiden toimivuutta parantavan elintarvikemarkkinalain sekä eläinten hyvinvointilain loppuun saattamiseen. Lisäksi kahden vaikean viljelyvuoden seurauksena heikentyneeseen kannattavuuteen haetaan parannusta syksyn budjettiriihestä, kertoo Lahti työstään maa- ja metsätalousministeriössä.

– Tulevalla hallituskaudella Pohjanmaan maakunnille on tärkeää varmistaa maatalouden ja elintarviketeollisuuden parempi menestyminen, ja muun muassa tähän työhön haluan antaa oman panokseni, Lahti sanoo.

Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri päättää eduskuntavaalien ehdokasasettelusta syksyn aikana.