KOL: Feministinen aluepolitiikka osaksi 2020-luvun Suomea

Keskusta

Keskustaopiskelijat näkevät feministisen aluepolitiikan ratkaisuna meneillään olevaan alueiden eriytyimiseen.

Feministisellä aluepolitiikalla tarkoitetaan järjestön mukaan sitä, että sukupuoli ei tulevaisuuden Suomessa määritä asuinpaikkaa tai koulutusastetta.

Keskustaopiskelijat kertovat tiedotteessaan, että Suomena on vaivannut pitkään rakennemuutos: kaupungistuminen, huoltosuhteen heikkeneminen sekä työn ja parisuhteen kohtaanto-ongelmat.

– Haastamme sekä keskustan puheenjohtajan ja elinkeinoministerin Katri Kulmunin että korkeakouluista vastaavan tiedeministerin Hanna Kososen etsimään tähän ongelmaan ratkaisuja, opiskelijajärjestön puheenjohtajaksi vuodelle 2020 valittu Miriam Putula sanoo.

KOL painottaa, että korkeakouluun hakevia on kohdeltava tasa-arvoisesti. Se tulee järjestön mukaan huomioida myös uudessa koulutuksen saavutettavuussuunnitelmassa.

Tiedotteessa korostetaan, koulutuksesta hankittua osaamista on opiskeluiden jälkeen oltava mahdollista hyödyntää ympäri Suomen.

– Työn tekemisen ei tarvitse olla paikkaan sidottua. Esimerkiksi korkeaa osaamista vaativien työpaikkojen monipaikkaisuuden edistäminen voi olla osa Suomen uudistuvaa työelämää. Vapaus valita oma kotiseutu tulee ottaa vakavasti.

Yhtenä hyvänä keinona KOL pitää alueellistavaa opintolainan hyvitysjärjestelmää.

– Naapurimaassamme Norjassa alueellinen hyvitysjärjestelmä on jo toiminnassa. Nyt on meidän ja ministereidemme aika tarttua toimeen ja sanoista tekoihin, varapuheenjohtajaksi valittu Eveliina Leskelä linjaa.