Kärnä: Perussuomalaisten turha melskata turvapaikkapolitiikan löystymisellä – “Macronin lausunnoissa ei ole mitään perää“

Turvapaikkapolitiikka

Keskustan kansanedustaja ja hallintovaliokunnan jäsen Mikko Kärnä harmittelee Ranskan presidentin Emmanuel Macronin lausuntoja turvapaikanhakijoiden taakanjaosta Välimerellä.

Macron on laskenut Suomen mukaan 14 maan vapaaehtoiseen taakanjakomekanismiin. Kärnä huomauttaa kannanotossaan, että sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen on vahvistanut, että Macronin lausunnoissa ei ole mitään perää.

– Suomi ei ole mukana missään 14 EU-maan vapaaehtoisessa Välimeren taakanjakomekanismissa, vaan jatkamme ainoastaan hallitusohjelman mukaisia neuvotteluja yhteisten ratkaisujen löytämiseksi Välimeren siirtolaiskysymykseen.

Kärnä pitää erityisen harmillisena, että Macron antoi omilla lausunnoillaan lyömäaseita opposition käsiin.

– Erityisesti perussuomalaiset odottavat kieli pitkällä ja kuola valuen juuri tällaisia uutisia, joiden varjolla he pääsisivät julistamaan Suomen pakolais- ja turvapaikkapolitiikan muuttuneen löysäksi. Perussuomalaisten harmiksi näin ei ole, vaan hallitusohjelmaa noudattamalla varmistamme, että turvapaikanhakijamäärät tulevat entisestään laskemaan ja järjestelmä pysyy hyvin hallinnassa, Kärnä painottaa.