Ähtärin Keskustalla visio: Suomen vetovoimaisin etätyöpaikkakunta vuonna 2025

Etätyö

Ähtärin Keskustan valtuustoryhmä esittää käynnistettäväksi hanketta, missä kartoitetaan tietoliikenneyhteyksien nykytila ja käynnistetään toimet koko paikkakunnan kattavien laajakaistayhteyksien rakentamiseksi.

– Ähtärin tavoitteena tulee olla Suomen vetovoimaisin etätyöpaikkakunta vuonna 2025, todetaan ryhmän tiedotteessa.

Keskustaryhmä muistuttaa, että koronakevään aikana useat alat todistettiin paikkariippumattomiksi ja maaseudulla asuminen turvalliseksi.

Niinpä tulevina vuosina Suomessa voidaankin nähdä ennen näkemätön muuttoliike suurista kasvukeskuksista harvempaan asutuille seuduille.

– Digitaaliset työskentelymahdollisuudet ovat välttämättömyys maaseudun veto- ja pitovoiman ylläpitämiseksi. Tietoliikenneyhteydet alkavat olla yhtä välttämättömiä perusasioita kuin veden, lämmön ja sähkön turvaaminen asuinpaikkaa ja rakentamisinvestointia suunniteltaessa. Tällä hetkellä Ähtärissä on useita kyliä ja jopa asuinalue, missä tietoliikenneyhteydet eivät vastaa ammattimaiseen tarpeeseen, tiedotteessa mainitaan.

Keskustaryhmän mukaan mökkikuntana tunnetun Ähtärin on oltava digitaalisen kehityksen edelläkävijä.

Valtuustoryhmä esittääkin hanketta, missä kartoitetaan Ähtärin tietoliikenneyhteyksien nykytila ja käynnistetään toimet koko paikkakunnan kattavien laajakaistayhteyksien rakentamiseksi.

– Valokuituyhteys on luotettavin tapa tuottaa laadukkaat ja nopeat tietoliikenneyhteydet. Sitä täydentää langaton tukiasemaverkko. Yhteydet voidaan rakentaa yhteistyössä kaupallisten operaattoreiden kanssa, ryhmä toteaa.