Yle: Annika Saarikko ei aio asettua puheenjohtajaehdokkaaksi Vantaalla 2020 – ”En halua, että minusta jää lymyilevää varjoa uudelle puheenjohtajalle”

Keskusta

Perhevapaalla oleva tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ei aio hakea keskustan puheenjohtajuutta vuoden 2020 puoluekokouksessa Vantaalla.

Ylelle asiasta kertonut Saarikko on joutunut mediassa kovaan ryöpytykseen ilmoitettuaan aiemmin tällä viikolla kannattavansa puheenjohtajaksi Antti Kaikkosta.

Saarikko sanoo, ettei hän osannut arvata ulostulonsa johtavan tällaiseen keskusteluun tuen motiiveista, joita on usealtakin taholta kyseenalaistettu.

– En halua, että minusta jää lymyilevää varjoa uudelle puheenjohtajalle. Siksi haluan tehdä selväksi, että minä en aio asettua ehdokkaaksi puheenjohtajakilpailuun Vantaan puoluekokouksessa kesällä 2020, hän toteaa Ylelle.

Saarikon mukaan tällä hetkellä keskustalle olisi parasta saada pitkäaikainen puheenjohtaja, joka ansaitsee koko puolueväen tuen.

Hän ei itse ei aio raskautensa takia osallistua Kouvolan lauantaiseen puoluekokoukseen, mutta sitoutuu tukemaan tulevaa puheenjohtajaa parhaansa mukaan.

– Olen itse käytettävissä ja valmis tekemään kaikkeni tukeakseni tulevaa puheenjohtajaa niissä tilanteissa, joissa hän apuani toivoo, Saarikko vakuuttaa.