Ville Niinistö käy kuumana kuin hellakoukku – syyttää keskustaa luonnonriistosta ja faktojen vääristelystä

Metsäpolitiikka

Vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö jatkaa hallituksen pääpuolueiden SDP:n ja keskustan metsä- ja ilmastopoliittisten näkemysten ankaraa arvostelua.

Niinistön mukaan SDP:n ja keskustan ministerit ovat puhuneet aiheesta pelkkää propagandaa ja jargonia kykenemättä vastaamaan asiakritiikkiin.

– Suomen linja EU:ssa johtaa käytännössä siihen, että maailman luontokatoa torjuvia ja metsäluontoa suojelevia ratkaisuja ei saada yhdessä sovittua, Niinistö kirjoittaa Facebookissa.

Niinistön mukaan ajatus siitä, että ilmastokriisi ja luontokato voitaisiin ratkaista ilman yhteisiä pelisääntöjä sille, miten luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen pysäytetään, hiilinieluja vahvistetaan ja päästöjä leikataan, on absurdi ja täysin ekologisen tutkimustiedon vastainen propagandistinen väite.

– Suomen toiminta käytännössä johtaa siihen, että ilmastokriisin ja luontokadon ratkaiseminen vaikeutuu Euroopassa ja maailmalla. Erityisesti se vaarantaa metsäluonnon tulevaisuuden.

Niinistön mukaan pinnan alla kytee isompi riita, joka kertoo ennen kaikkea hallituspuolue keskustan arvoista.

– He haluavat hyödyntää kaikki luonnonvarat heti mulle nyt -periaatteella välittämättä luonnosta ja tulevista sukupolvista. He ovat valmiita mihin tahansa faktojen vääristelyyn, jotta puita saisi hakata välittämättä ekologisista, tieteeseen nojaavista reunaehdoista. Ilmastokriisiä näkee heidän puheissaan vain silloin kun sitä käytetään vääristellen perusteena hakata puita vain lisää, kutsuen sitä ”biotaloudeksi”.

Niinistön mukaan pelisääntöjä kehittämällä ja jalostusarvoa nostamalla metsätalouden tuotteitakin voitaisiin hyvällä syyllä pitää osana ilmastoratkaisua.

– Mutta se on teoilla ansaittava, ei viherpesulla, jossa kaikki ruminkin ympäristötuho muuttuu ”ilmastoteoksi”, Niinistö pauhaa.