Twitterissä sateli onnitteluja uudelle keskustajohtajalle Katri Kulmunille – Kääriäinen kehotti nukkumaan yön yli: ”Kova työmaa odottaa”

Keskustan puoluekokous

Keskustan puheenjohtajaksi lauantaina Kouvolan puoluekokouksessa valittu Katri Kulmuni sai Twitterissä runsaasti onnentoivotuksia niin keskustalaisilta kuin muiltakin politiikan tarkkailijoilta.

– Kansanvalta on puhunut ja pulinat pois. Isot onnittelut Katrille ja kiitos hienosta yhteisestä kisasta! Tästä mennään yhtenä joukkueena eteenpäin. Haluan lämpimästi kiittää kaikkia kampanjassa mukana olleita ja muutoin hengessä mukana olleita. Teimme hienon tuloksen! Kiitos, tviittasi Kulmunin kanssa puheenjohtajudesta kisannut Antti Kaikkonen.

– Kun @KatriKulmuni juuri valittiin keskustan puheenjohtajaksi, on hän #muuten Suomen nuorin eduskuntapuolueen puheenjohtaja. Ja #keskusta’n kolmas naispuheenjohtaja, viestitti Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Auli Piiparinen.

– Sydämellisesti onnea, @keskusta’n uusi upea ja pätevä johtaja @KatriKulmuni! Teit upean, voitontahtoisen kampanjan. Tukenasi ollaan, yhdessä puolueen ja Suomen parhaaksi, tviittasi tiede- ja kulttuuriministerin tehtävästä äitiyslomalla oleva keskustan kansanedustaja Annika Saarikko.

– Lämpimät onnittelut @KatriKulmuni. Täysi tuki työssäsi kansanliikkeemme johdossa. Kiitos @anttikaikkonen loistavasta kampanjasta, itsesi likoon laittamisesta ja huikeasta puheesta. Työsarka on kova. Eteen päin yhdessä ja yhtenä joukkona, kirjoitti keskustan kansanedustaja Mikko Savola.

Keskustakonkari Seppo Kääriäisellä oli tapansa mukaan painavaa sanottavaa.

– Niin on hyvä kuin käy. Kannattaa niin Katrin, Antin kuin koko keskustaväen nukkua yön yli. Päättäväisesti, harkiten ja yhdessä kohti uutta. Kova työmaa odottaa. Onneksi olkoon, Katri. Kiitokset, Antti, Kääriäinen viestitti Twitterissä.

– Onnea Keskustan uusi pj Katri Kulmuni! Loistavat kansainväliset valmiudet ja vahva näkemys koko Suomesta antavat hyvän pohjan työhön, tviittasi toinen keskustakonkari Olavi Ala-Nissilä

Myös puolueen väistyvä puheenjohtaja Juha Sipilä tviittasi onnittelut puoluejohtoon valituille.

– Onnittelut @KatriKulmuni. Hieno kisa, täysi tuki! Kiitos @anttikaikkonen itsesi likoon laitamisesta. Työ jatkuu. Onnea myös @HonkonenPetri vpj-paikasta!

Onnittelijoiden joukkoon liittyi myös Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

– Onneksi olkoon @KatriKulmuni, yhteistyö koko kansan ilmastopolitiikan ja tasa-arvon puolesta jatkuu! Samalla totean, että suomalaisten eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ovat aika erinäköinen joukko kuin silloin kun minut valittiin Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi vuonna 2016.

Perussuomalaisten puheenjohtajalla Jussi Halla-aholla oli vetoomus uudelle keskustajohdolle.

– Onnittelut Kulmunille! Toivottavasti askel alkiolaiseen suuntaan tarkoittaa sitä, että haja-asutusalueiden asukkaiden kyykytys jätevesiasetuksella ja suomalaisen työntekijän kyykytys halpatyövoiman maahantuonnilla loppuu, Halla-aho tviittasi.

Epäileviäkin kommentteja Twitteristä löytyi.

– Keskusta ottaa merkittävän askeleen vasemmalle. Tulevaisuus näyttää, onko siellä kasvua. Oma veikkaus on, ettei ole, tviittasi kokoomuksen puoluejohdon erityisavustaja Henrik Vuornos.

Moni twitteristi kehui myös toisen puheenjohtajaehdokkaan Antti Kaikkosen puoluekokouksessa pitämää esittelypuheenvuoroa.

– Istuin auton ratissa ja kuuntelin @anttikaikkonen puhetta puoluekokoukselle. Itkin niin, että piti vetää auto sivuun, kun en eteeni nähnyt. Upea, upea, upea puhe, viestitti keskustassakin vaikuttanut Joensuun Setlementin toiminnanjohtaja Katja Asikainen.

– Kaikkosen puhe oli yksi parhaimmista kuulemistani poliittisista puheista. Katsomossa nenäliinoja, naurua ja raikuvia aplodeja. Tunnustan liikuttuneeni itsekin. ”Äidille kelpasin.”, suitsutti vihreä vaikuttaja, Pekka Haaviston eduskuntavaalikampanjoita vetänyt Leena Rantanen.

– Kyllähän tuo @anttikaikkonen piti vaan pirun kovan puheen. Liikutuin, säesti Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.

Viestintätoimisto Ellun Kanojen asiakkuusjohtaja Juha Töyrylä kiitteli Twitterissä kaikkia puoluekokousedustajia.

– Kun olen #keskusta’a moittinut näkymättömästä pj-kilpailusta, niin sanottakoon nyt sekin, että tätä puoluekokousta seuratessa välittyy kuva inhimillisestä, tavallisten ihmisten puolueesta. Se on aika hyvä pohja tulevan puheenjohtajan työlle.

Korjaus 7.9. klo 21.10: Leena Rantanen on vetänyt Pekka Haaviston eduskuntavaalikampanjoita, ei presidentinvaalikampanjaa.