THL: Suomessa todettu 457 uutta koronatartuntaa – ilmaantuvuus HUS-alueella ja vähäisintä Pohjois-Savossa

Koronavirus

Suomessa on todettu 457 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 6  126 tartuntaa, mikä on 1  090 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia oli perjantaihin mennessä raportoitu 726. Sairaalahoidossa oli perjantaina 141 ihmistä, joista tehohoidossa 24.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on suurinta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella. Viimeisten kahden viikon aikana Husin alueella on todettu hieman yli 200 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Seuraavaksi eniten tartuntoja suhteessa väestöön on todettu viime viikkoina Satakunnan, Vaasan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla. Koronan ilmaantuvuus on tällä hetkellä vähäisintä Pohjois-Savossa.

Suomessa noin 288  000 ihmistä on tähän mennessä saanut koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen, kertoo THL. Määrä kasvoi eilisestä suunnilleen 12  000 rokotetulla.

Rokotteen toisen annoksen on saanut lähes 76  000 ihmistä. Yhteensä rokoteannoksia on annettu noin 364  000.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeaan oli perjantaihin mennessä tehty koronarokotteista 611 haittavaikutusilmoitusta, joista vakavia ilmoituksia 187.

Fimean mukaan haittavaikutusilmoitukset kuvastavat ilmoittajan havaintoja ja näkemyksiä, eivätkä tarkoita sitä, että rokotteen ja havaittujen vaikutusten välinen mahdollinen yhteys olisi vahvistettu.