Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset: Soija ja riisi korvattava kotimaisilla vaihtoehdoilla opiskelijaravintoloissa

Ilmastonmuutos

Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset vaatii, että Tampereen ylioppilaskunnan omistaman Juveneksen ravintolat puolittavat ulkomaalaisen ruuan käytön ensi vuoden loppuun mennessä.

– Haluamme, että Juvenes osallistuu ilmastonmuutoksen torjuntaan korvaamalla esimerkiksi riisin ja soijan kotimaisilla vaihtoehdoilla. Nyt on myös viimeinen hetki vaihtaa kaikki ulkomaalainen liha ympäristöystävällisempään ja eettisempään kotimaiseen lihaan, puheenjohtaja Juho Korpela linjaa tiedotteessa.

Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset ovat huolissaan erityisesti kasvisruuan kotimaisuusasteesta. Esimerkiksi paljon kasvisruuissa käytetyn soijan kasvatus aiheuttaa mittaamattomia tuhoja ympäristölle, kannanotossaan todetaan.

– Haluamme, että myös kasvissyöjillä on mahdollisuus syödä puhdasta ja vastuullista kotimaista ruokaa. Kotimaisessa ruuassa esimerkiksi torjunta-ainejäämät ovat merkittävästi tuontiruokaa pienemmällä tasolla, Korpela toteaa.

Tampereen Opiskelevat Keskustalaiset lähettivät kannanottonsa sen jälkeen, kun Helsingin yliopiston ravintolat ilmoittivat päätöksestään luopua naudanlihan käytöstä helmikuusta alkaen hiilijalanjäljen pienentämiseksi.